Gareth Southgate ymmärtää Englannin kannattajien buuaukset Wembleyllä surkeaan EM-kenraalin jälkeen. The Three Lions hävisi kotiyleisön edessä viimeisen harjoitusottelunsa ennen tulevaa arvoturnausta Islannille 0-1-lukemin perjantai-iltana.

Tuloksesta pettyneet fanit buuasivat Englannin joukkueen ulos stadionilta. Englannin päävalmentaja Southgate tunnustaa, ettei esitys ollut riittävällä tasolla.

Englanti on voittanut viimeisestä viidestä ottelustaan ennen Saksan EM-turnausta vain yhden.

– Ymmärrän täysin ne buuaukset. Me emme pelanneet tarpeeksi hyvin, että he olisivat innostuneet, Southgate kommentoi tappion jälkeen lehdistölle.

– Meillä oli muutamia todella hyviä maalipaikkoja, jotka olisivat normaalisti menneet sisään. Ne olisivat voineet vaikuttaa vastustajan itseluottamukseen. Se olisi kuitenkin silloin naamioinut pelimme ongelmia. Uskon oppineeni tästä ottelusta paljon.

– Minulla ei ole ongelmia kannattajan reaktion suhteen. Kannattajien läsnäolo täällä on iso asia, mutta heille on tarjottava tarpeeksi maalirikasta toimintaa. Prässätä ja voittaa palloja intensiteetillä pitääkseen heidät kiinni pelissä.

– Tämä ei ollut se ilta, jonka halusimme. Esityksemme ei ollut riittävällä tasolla.

Loukkaantunut John Stones pelasi Islantia vastaan vain avauspuoliskon. Kuva: All Over Press

Englannille huolta aiheutti myös avaustopparin John Stonesin loukkaantuminen. Manchester Cityn puolustaja sai nilkkavamman ottelun ensimmäisellä puoliskolla.

Southgaten mukaan Stonesin pitäisi olla kisoissa kunnossa.

– John päätti puoliajalla, ettei kannattaisi ottaa mitään riskejä, koska olemme niin lähellä turnausta ja hän on meille niin tärkeä pelaaja. Uskomme hänen olevan todennäköisesti kunnossa. Uskomme hänen olevan varmaankin kunnossa, Englannin päävalmentaja arvioi.

Englanti pelaa EM-turnauksessa C-lohkossa. Joukkue kohtaa avausottelussaan Serbian sunnuntaina 16. päivä kesäkuuta.

Lohkon muut maat ovat Tanska ja Slovenia.

LUE MYÖS!