Adam Wharton aloittaa pian uransa ensimmäisen arvoturnauksen Englannin paidassa. 20-vuotias keskikenttäpelaaja oli Gareth Southgate yllätysvalintoja Saksan EM-turnaukseen valittuun 26 miehen ryhmään.

Wharton nousi Englannin maajoukkueeseen tapahtui nopealla tahdilla. Mestaruussarjassa Blackburn Roversissa kauden 2023-2024 aloittanut nuorukainen siirtyi tammikuun siirtoikkunan lopussa Crystal Palaceen ja sai vastuuta 16 valioliigaottelussa kevätkauden aikana.

Southgaten otteillaan vakuuttanut Wharton pelasi vasta ensimmäisen A-maaottelunsa Englannin paidassa kesäkuun alussa Bosniaa ja Hertzegovinaa vastaan.

– Tämä on ollut unelmien täyttymys. Jokainen lapsi haaveilee Valioliigassa pelaamisesta. Pääsin pelaamaan ensin kannattamassani seurassa (Blackburnissa) ja matka on jatkunut siitä Valioliigaan. Nyt olen täällä, joten asiat ovat tapahtuneet hyvin nopeasti. Näin minä halusinkin sen menevän, Wharton kommentoi BBC:lle.

– Tässä joukkueessa on sekoitus pelaajia, jotka ovat olleet pitkään mukana, mutta myös huippuluokan nuoria pelaajia. Se on hyvä sekoitus. Jos olet tarpeeksi hyvä, olet tarpeeksi vanha.

Wharton kertoo kasvaneensa urheiluhenkisessä perheessä. Vanhemmat ja sisarukset ovat olleet tukena matkalla kohti ammattilaisuraa.

– Minulla on kaksi veljeä ja vartuin pelaten heidän kanssaan pihalla. He antoivat minulle nenille muutaman kerran. Se auttoi tottumaan pelin fyysiseen puoleen. Isäni on suuri jalkapallon ystävä ja hän antaa minulle edelleen neuvoja, Wharton avasi.

Sen sijaan Wharton ei allekirjoita isänsä BBC Lancashirelle antamaa kommenttia jalkapallolupauksen yksinäisyydestä.

– Yksinäinen kuulostaa aika tylyltä, Palacen pelaaja vitsaili.

– Minulla ei ole miljoonia ystäviä ja tykkään olla itsekseni. Olen aina ollut sellainen. Se toimii minulle. Asun nyt omillani Lontoossa, joten en ole aina kavereiden kanssa ulkona. Osa jalkapalloilijana olemista on se, ettet voinut lähteä varttuessasi ulos viikonloppuisin. Se on uhraus, joka sinun on tehtävä.

Englanti pelaa EM-kisojen avausottelunsa sunnuntai-iltana Serbiaa vastaan. Wharton on valmis avaukseen, jos mahdollisuus siihen tarjoutuu.

– Valmentaja valitsee joukkueen. Meillä on uskomattomia pelaajia. Jos minut valitaan, olen enemmän kuin valmis pelaamaan, mutta olen varma että kuka tahansa kentällä oleva auttaa meidät saamaan hyvän tuloksen.

LUE MYÖS!