John Stones pelkäsi EM-matkansa puolesta, kun Englannin maajoukkuepuolustaja loukkasi jalkansa viime viikon viimeisessä harjoitusottelussa Islantia vastaan. Manchester Cityn topparin pitäisi olla kunnossa sunnuntain kisa-avauksessa Serbiaa vastaan.

Stones sai viime viikon perjantain Islanti-ottelun avauspuoliskolla tällin jalkaansa. Puolustajaa hoidettiin pitkän aikaa kentällä, ennen kuin hänet vaihdettiin pois puoliajalla varotoimenpiteenä.

Stones odotti kauhulla kuvauksin tulosta jalassaan peläten pahinta. Englannin ykköstoppari selvisi säikähdyksellä.

– Olin ensin huolestunut siitä, miten se tapahtui ja missä asennossa jalkani laskeutui. Tiesin siitä laskeutumisesta, ettei kyse on ollut polvestani tai nilkastani. Se tuntui kuin isovarpaani olisi pudonnut linjassa jalkani kanssa maihin. Luulin sen murtuneen, Stones kommentoi Daily Mailille.

– Sitä ajatteli ensin pahinta, mutta kuvausten tullessa kyse oli vain pienestä. Jos olisin murtanut sen, olisin pyytänyt lääkäreiltä kaikki tabletit ja piikit, koska en halunnut jättää näitä kisoja välistä. Minun loukkaantumishistoriallani näihin täytyy pystyä suhtautumaan positiivisella mielellä. Olisin ollut valmis menemään tänne, vaikka se olisi ollut paha vamma. Onneksi se ei ollut sitä.

Stones, 30, koki tällä viikolla myös sairastumisen, jonka myötä hän oli eristyksissä muusta Englannin joukkueesta. City-puolustaja on palannut jo täyteen harjoituskuntoon.

– En ole voinut niin pahoin pitkään aikaan. En nyt kerro yksityiskohtia, Stones totesi tilanteesta.

– Ne olivat raskaat 36 tuntia. En voinut hyvin ennen avausharjoituksia, mutta uskoin sen menevän ohi. Soitin lopulta aamuyöstä lääkärillä, koska en kestänyt sitä enää.

– Tunsin itseni yksinäiseksi. Se johtui siitä, etten ollut kotona. Kukaan ei ole luonasi ja olet yksin huoneessasi. Ei ruokaa tai juurikaan vettä. Se laittaa asiat perspektiiviin terveyden osalta. Kuinka onnekas olenkaan viime vuosina ollut. En tule yleensä kipeäksi.

– Olin koko ajan huoneessani. Näin vain lääkäriäni. Pystyin syömään sitten seuraavana päivänä myöhään illalla huoneessani (keskiviikkona). Se meni nopeasti ohi ja olisi voinut olla pahempikin. Olin onnellinen, että selvisin harjoituksista torstaina.

Englanti aloittaa EM-kisojen C-lohkonsa sunnuntaina Serbiaa vastaan. Ottelu alkaa kello 22:00.

Stones kertoo olevansa otteluun kunnossa.

– Tunnen oloni todella hyväksi. Olen tehnyt enemmän töitä salilla ja muuten, saadakseni joukkuetoveri kiinni. Tunnen oloni fyysisesti hyväksi ja odotan innolla tätä, Englannin toppari kertoi.

LUE MYÖS!