Joukko englantilaisia huligaaneja hyökkäsi sunnuntaina baariin, jossa Serbian kannattajat olivat juomassa ennen joukkueiden kohtaamista, kertovat Guardian ja Mirror.

Kello oli noin 15.30 paikallista aikaa, kun englantilaiset ryhtyivät heittämään tavaroita kohti serbialaisia, jotka seisoivat Aleppo-baarin ulkopuolella Gelsenkirchenin keskustassa.

Silminnäkijöiden mukaan englantilaiset huligaanit heittelivät Serbian kannattajia ”kaikella mahdollisella”. Tappelun yhteydessä lenteli muun muassa pöytiä ja tuoleja.

Yksi englantilainen mies sai vakavia vammoja päähänsä, kun hän joutui rähinän keskelle, mutta hän kieltäytyi kertomasta nimeään paikalla olleille poliiseille.

Brittimedian mukaan paikalle saapui parikymmentä poliisiautoa ja noin 200 mellakkapoliisia.

Artikkeli jatkuu videon alla.

Football Fights

@footbalIfights
England vs Serbia 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿🇭🇷👊

Poliisi oli varautunut

Saksan viranomaiset olivat etukäteen varautuneet siihen, että englantilaisten ja serbialaisten kannattajien välillä saatetaan nähdä yhteenottoja.

Poliisin edustaja kertoi Bildille, että Englannin ja Serbian sunnuntain EM-lohkopeli on luokiteltu ”korkean riskin” tapahtumaksi.

– Poliisin henkilöstömäärä on huomattavasti suurempi kuin tavallisessa Bundesliiga-ottelussa. Poliisi saa myös tukea serbialaisilta ja englantilaisilta kollegoilta, jotka tuntevat riskihenkilöt ja voivat tunnistaa heidät paikan päällä, kommentoi edustaja.

Gelsenkircheniin odotetaan sunnuntaina noin 40 000 englantilaista ja 8 000 serbialaista kannattajaa.

Englantilaiset kannattajat ovat aiheuttaneet järjestyshäiriöitä aiemmissa arvokisoissa ja Serbia-fanien joukossa tiedetään liikkuvan noin 500 tunnettua huligaania.

Englanti ja Serbia kohtaavat EM-kisojen avausottelussaan kello 22 Suomen aikaa.

LUE MYÖS