Gareth Southgate uskoo tiukan EM-avauksen Serbiaa vastaan olleen Englannille hyvä testi. Kolme Leijonaa nappasi C-lohkon ensimmäisestä ottelustaan niukan 1-0-voiton.

Jude Bellingham iski Englannin voittomaalin jo 13. minuutilla. Joukkue valui toisella puoliskolla matalaan blokkiin puolustamaan johtoaan ja tarjosi Serbialle pallonhallinnan.

Harry Kanella oli myöhemmin tilaisuus tehdä toinen maali, mutta kapteeni puski pallon ylärimaan.

– Tämä on todellisuus turnauksissa. He ovat vahva joukkue. Meidän täytyi hieman kärsiä, joka tekee minusta meille hyvää onnistua puolustamaan boksia. Se paine oli tälle ryhmälle tärkeää, Southgate kommentoi lehdistölle.

– Meillä oli hyviä paikkoja kasvattaa johtoa ja tappaa peli, mutta emme onnistuneet siinä. Olin vaikuttunut pelin monista osista erityisesti avauspuoliskolla. Pidimme mielestäni palloa todella hyvin. Toisella puoliskolla emme onnistuneet pitämään palloa samalla tavalla, mutta tämän voiton ja alun saaminen on tärkeää.

Southgate antoi kehuja myös voittomaalin tehneen Bellinghamin esitykselle.

– Hän kirjoittaa omat käsikirjoituksensa, eikö? Hänen juoksunsa ajoitukset ja hän rakensi myös erinomaisesti maalia. Mielestäni jokainen hyökkääjämme näytti eri hetkissä vaaralliselta. Joukkueemme teki hyvää työtä.

Englanti kohtaa seuraavassa ottelussaan Slovenian kanssa tasapeliin jääneen Tanskan. Ottelu pelataan torstaina kello 19:00.

LUE MYÖS!