Entinen valioliigapelaaja James McClean on antanut kovia lausuntoja Englannin keskikentän tähdestä Declan Ricesta. Irlantilainen ei pidä Gareth Southgaten miehistön ankkuria maailmanluokan pelimiehenä.

Englanti jäi torstaina C-lohkon toisessa ottelussaan 1-1-tasalukemiin Tanskaa vastaan. Joukkue on kerännyt kahteen kierrokseen neljä pistettä ja tehnyt kaksi maalia.

McClean ei ollut vaikuttunut Ricen pelistä Tanskaa vastaan etenkään ottelun ensimmäisellä puoliskolla. Muun muassa Sunderlandia Valioliigassa edustanut laituri haluaa nähdä Arsenal-tähdeltä enemmän.

– Tanska voitti sillä puoliskolla keskikentän taistelun. Ihmiset ärsyyntyivät aiemmin kommentistani Declan Ricesta, mutta haluan nähdä 100 miljoonan punnan pelaajalta enemmän kuin viiden jaardin syöttöjä sivuille ja taakse, McClean arvosteli Englannin tähteä RTE Sport -kanavan asiantuntijana.

– Hän syötti yhden syötön eteenpäin koko avauspuoliskon aikana. Haluan hänen tekevän enemmän ja rikkovan linjoja.

McLean antoi aiemman kritiikkinsä Ricesta RTE:lle keskiviikon studiolähetyksessä. Irlantilaisen mielestä Arsenalin keskikenttäpelaajaa ei voi verrata Rodrin tai Toni Kroosin tasoisiin maailmanluokan pelaajiin.

– Declan Rice on mielestäni yliarvostettu. Älkää ymmärtäkö väärin, hän on todella hyvä jalkapalloilija, mutta englantilaislehdistön hehkutus menee yli äyräiden. Hän ei ole itselleni maailmanluokkaa. Omissa papereissani maailmanluokan pelaaja elää kaikkialla kenttää, McClean arvioi.

– Hän ei tee sitä. Hän ei tee sitä kuin Rodri Manchester Cityssä. Toni Kroos on minulle maailmanluokkaa. Hän kontrolloi peliä ja Rodri tekee sitä. Rice ei tee sitä.

RTÉ Sport

@RTEsport
"I think Declan Rice is very overrated" - James McClean does not believe the hype around England's midfielder is justified #EURO2024 #RTEsoccer

LUE MYÖS!