Roy Keane uskoo, että Trent Alexander-Arnoldin avaaminen keskikentän keskellä on epäonnistunut Englannin maajoukkueessa. Liverpoolin laitapuolustaja avasi jälleen roolissa, kun Kolme Leijonaa jäi 1-1-tasatulokseen C-lohkon toisessa ottelussaan Tanskaa vastaan.

Alexander-Arnold otettiin vaihtoon tälläkin kertaa ottelun 54. peliminuutilla. Englannin päävalmentaja Gareth Southgate perusteli peluutusta vieraassa roolissa ottelun jälkeen lehdistölle, ettei hän ole löytänyt maajoukkueeseen korvaavaa pelaajaa Declan Ricen rinnalle Kalvin Phillipsin putoamisen jälkeen.

– Kun sinut otetaan vaihtoon kahdessa ottelussa, se ei ole hyvä merkki. Minusta hänen peluutuksensa oli suuri riski. Pelaaja, joka ei pelaa kyseisellä pelipaikalla viikottain seurassaan, Keane arvosteli ITV:llä.

– Tiedän, että hänen sanotaan liikkuvan pelipaikalle Liverpoolissa, mutta se on eri asia, kuin aloittaa siinä roolissa. Pelasin itse keskikentällä ja se on vaikea pelipaikka. Sinun on pärjättävä siinä fyysisesti. Hän on jäänyt siinä kahden ottelun aikana vajaaksi.

– Tämä täytyy laittaa ehkä Gareth Southgaten syyksi. On suuri riski laittaa laitapuolustaja keskikentän keskelle.

Englannilla on kahden kierroksen jälkeen neljä pistettä kasassa ja johtaa C-lohkoa kahden pisteen erolla Tanskaan ja Sloveniaan. Maa kohtaa lohkon päätöskierroksella Slovenian tiistaina 25. päivä kesäkuuta.

LUE MYÖS!