Liverpoolin toppari Virgil van Dijk vaikuttaa olevan kypsä siihen, että hän törmää Valioliigan tuomareihin myös miesten EM-kisoissa.

Perjantaina Hollanti pelasi Ranskan kanssa toisessa lohkopelissään 0-0-tasapelin. Oranjen Xavi Simons vetäisi pallon verkkoon 69. minuutilla, mutta maali hylättiin mittavan videotarkistuksen jälkeen, koska paitsioasemassa olleen Denzel Dumfriesin katsottiin vaikuttaneen peliin.

Dumfries ei koskenut palloon, mutta hän seisoi Ranskan maalivahdin Mike Maignanin vieressä, kun pallo meni sisään.

Hollantilaisten mielestä Dumfries ei aktiivisesti vaikuttanut peliin. Van Dijk sanoi, että Maignan ei olisi ehtinyt palloon, vaikka Dumfries olisi poistettu kuvasta kokonaan.

Ottelussa erotuomarina toimi Anthony Taylor ja videotuomarina oli Stuart Attwell, kummatkin pitkän linjan oikeudenjakajia Valioliigassa. Hollannin kapteeni Van Dijk muistutti pelin jälkeisessä haastattelussa katsojia, mistä illan tuomaristo oli kotoisin.

– Me teimme maalin, joka oli reilu maali. Hänellä (Maignanilla) ei ollut mitään mahdollisuutta ehtiä siihen kulmaan.

– Mutta joo… Englantilainen tuomari päätti hylätä sen.

– Maalimme oli pätevä sen perusteella, mitä näin puolustuslinjasta. Ranskalla oli mahdollisuutensa, mutta meillä oli myös tilaisuus tai kaksi vastaiskuista. Piste on piste.

Myös Hollannin päävalmentajan Ronald Koemanin mielestä maali hylättiin väärin perustein.

– Dumfries on paitsioasemassa, se pitää paikkaansa, mutta hän ei häiritse maalivahtia. Ja kun niin ei tapahdu, maali pitäisi mielestäni hyväksyä, kommentoi Koeman ESPN:n mukaan.

– Tarvitsivatko he viisi minuuttia sen tarkistamiseen, koska se oli niin hankala tilanne? En ymmärrä sitä. Hän ei häiritse maalivahtia.

Optus Sport

@OptusSport
This is Virgil van Dijk on 𝙩𝙝𝙖𝙩 disallowed Dutch goal 🗣️

#EURO2024

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS