Harry Kane on vastannut Gary Linekerin kritiikkiin Englannin maajoukkueen suorituksista EM-kisoissa Saksassa. Kolmen Leijonan kapteeni vaatii asiantuntijoita kantamaan vastuunsa sanoistaan.

Lineker kuvaili torstaina Englannin esitystä lohkon toisessa ottelussa Tanskaa vastaan suorasanaisesti p*skaksi. Peli päättyi 1-1-tasatulokseen Kanen viimeistellessä ryhmänsä ainoan osuman.

Kanen mielestä Linekerin kommentti ei ollut reilu pelaajia kohtaan.

– En ole ollut ikinä epäkunnioittava ketään pelaajaa kohtaan, erityisesti pelaajaa, joka on kantanut maajoukkueen paitaa ja tietää, millaista Englannille pelaaminen on. Ehkäpä entisten pelaajien tulisi nyt asiantuntijoina ymmärtää se, Kane kommentoi Mirrorin mukaan.

– Tällaista on hyvin vaikea kuunnella ja se vaikuttaa erityisesti nuoriin pelaajiin, jotka eivät ole tottuneet siihen tai ovat uusia tässä ympäristössä.

– Olen aina ollut sitä mieltä, että asiantuntijoilla on vastuu sanoistaan. Tiedän, että heidän täytyy olla rehellisiä antaessaan mielipiteensä, mutta heillä on myös vastuu entisenä Englannin maajoukkuepelaajana.

– Kaiken pohjana on se, ettemme me ole voittaneet maajoukkueena pitkään aikaan mitään. Moni näistä entisistä pelaajista on osa samaa ilmiötä. He tietävät, että näissä turnauksissa pelaaminen on vaikeaa. Englannille pelaaminen on vaikeaa.

Lineker pääsi omalla maajoukkueurallaan parhaimmillaan Englannin kanssa välieriin vuoden 1990 MM-turnauksessa. Kane oli kolme vuotta sitten mukana EM-finaalin Italialle hävinneessä joukkueessa.

Englannin toistaiseksi ainoa arvokisavoitto on maailmanmestaruus vuodelta 1966.

Englanti kohtaa tiistaina EM-kisojen C-lohkon päätösottelussaan Slovenian. Joukkue on kerännyt kahteen kierrokseen neljä pistettä.

LUE MYÖS!