Englanti on edennyt EM-kisojen välierävaiheeseen.

Englanti kohtaa keskiviikkona välierissä Hollannin. Ottelun voittaja kohtaa finaalissa joko Espanjan tai Ranskan.

Englanti voitti lauantai-iltana puolivälierissä Sveitsin lopulta rangaistuspotkuilla.

Gareth Southgate otti Luke Shaw’n kentälle 78. minuutille. Shaw’lle kyseessä oli ensimmäinen ottelu sitten helmikuun. Laitapuolustaja kärsi pitkään lihasvammasta, joka piti hänet sivussa pelikentiltä noin neljän ja puolen kuukauden ajan.

Shaw kertoo, että hänen olisi pitänyt todellisuudessa palata pelikentille jo pitkän aikaa sitten, mutta puolustaja koki takapakkia kuntoutuksessaan.

– Olen valmis pelaamaan, mutta kyse on Southgaten päätöksestä. Koen olevani kunnossa ja valmis pelaamaan. Edelliset neljä kuukautta ovat olleet vaikeita. Aluksi minun piti palata paljon aiemmin pelikentille, mutta koin muutaman takaiskun. Onneksi olen nyt pelikunnossa. Oli todella hienoa päästä kentälle Sveitsi-ottelussa. Olen kaivannut minuutteja, sillä edellisestä ottelusta oli kulunut niin pitkään. Toivottavasti saan enemmän minuutteja seuraavassa pelissä.

– Tämä on ollut outoa aikaa. On ollut vaikeaa mennä paikan päälle peleihin ja kokea niiden tunnelma, kun et ole päässyt pelaamaan. Se on ollut haastavaa, mutta toisaalta sain siitä entistä enemmän motivaatiota. Halusin päästä kokemaan tällaisen tunnelman myös kentältä käsin.

LUE MYÖS