Marseillen pormestari Benoît Payan toivoo, että kaupungin jalkapalloylpeys ei hanki Manchester Unitedin hyökkääjää Mason Greenwoodia.

Useat lähteet uutisoivat tällä viikolla, että United on hyväksynyt Olympique Marseillen tarjouksen 22-vuotiaasta Greenwoodista.

Greenwoodia vastaan nostetuista rikossyytteistä, mukaan lukien raiskausyrityksestä ja pahoinpitelystä, luovuttiin helmikuussa 2023.

Payan sanoi RMC:n haastattelussa, että hän pyytää Marseillen puheenjohtajaa Pablo Longoriaa hylkäämään seuran siirtoaikeet.

– Greenwoodin käytös on sanoinkuvaamatonta, sitä ei voida hyväksyä. Hän löi vaimoaan… Näin kuvia, jotka järkyttivät minua syvästi. Vaimonsa teurastaminen tällä tavalla on sopimatonta miehelle, eikä hänellä voi olla paikkaa tässä joukkueessa.

– OM:n ja Marseillen arvot ovat kaikkea muuta kuin sitä. Se on sääli. Pyydän Pablo Longoriaa olemaan hankkimatta Greenwoodia. En halua, että seurani peittyy häpeään vaimonhakkaajan takia.

Marseillen uusi päävalmentaja, Brightonista tuttu Roberto De Zerbi sanoi lehdistötilaisuudessaan, että hän ei tunne Greenwoodin tapauksen taustoja.

– Mason on maailmanluokan pelaaja, mutta emme ole vielä värvänneet häntä. En tiedä, mitä tapahtui, mutta minulla ei ole tapana sekaantua pelaajieni yksityiselämään. Mutta jos hän tulee tänne, teidän on tiedettävä, että kohtelen kaikkia pelaajiani kuin poikiani. Voin läksyttää heitä yksityisesti, mutta en koskaan hyökkäisi heidän kimppuunsa julkisesti.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
🔵⚪️ De Zerbi on Greenwood deal: “For sure Mason’s a world-class player”.

“I don’t know his background. No matter the player… once they sign here, they become like my children. I protect them, always”.

Greenwood ja Manchester United

Unitedin ja Greenwoodin sopimus on voimassa kesään 2025 saakka ja sisältää vuoden jatko-option.

Greenwood pidätettiin tammikuussa 2022 epäiltynä raiskausyrityksestä, pahoinpitelystä sekä kontrolloivasta ja pakottavasta käytöksestä. Nainen oli jakanut sosiaalisessa mediassa kuvamateriaalia ruhjeistaan ja äänitteen, jossa Mason-nimellä kutsuttu mies vaati uhkaavalla sävyllä seksiä naiselta, joka sanoi, että hän ei halua olla yhdynnässä.

Viime vuoden helmikuussa kaikista Greenwoodia vastaan nostetuista syytteistä luovuttiin vedoten avaintodistajien vetäytymiseen ja ”esiin tulleeseen uuteen aineistoon”. Samoihin aikoihin Manchester United käynnisti asiasta oman sisäisen tutkintansa.

United tiedotti viime elokuussa, että Greenwood ei jatka pelaamista seurassa, vaikka se tuli omassa tutkinnassaan siihen tulokseen, että ”verkkoon julkaistu materiaali ei antanut koko kuvaa tapahtuneesta, eikä myöskään siitä, että Mason olisi syyllistynyt rikoksiin, joista häntä alun perin syytettiin”.

Lehtitietojen mukaan United suunnitteli alun perin, että se ottaisi Greenwoodin viime kauden ryhmäänsä. Seura perääntyi kuitenkin suunnitelmastaan, kun se vuodettiin julkisuuteen ja sai valtavasti kritiikkiä kannattajilta.

LUE MYÖS