The Athleticin mukaan Ainsley Maitland-Niles on tullut siihen johtopäätökseen, että hänen on lähdettävä Arsenalista saadakseen vyöllensä säännöllistä peliaikaa.

Englannin juniorimaajoukkuepelaaja on Arsenalin kasvatti, joka teki debyyttinsä ykkösmiehistön riveissä vuonna 2014. 22-vuotias laitapelaaja on pelannut yhteensä 96 ottelua Arsenalin paidassa neljän eri managerin alaisuudessa.

Maitland-Niles pelasi avainroolissa Mikel Artetan ensimmäisessä kuudessa valioliigaottelussa, jonka jälkeen ääni kellossa on muuttunut. Seuraavassa 12 sarjapelissä hän on saanut vastuuta vain neljässä ottelussa, eikä kertaakaan avauksesta.

Sen jälkeen kun Arsenal jäi Emiratesilla tasoihin Sheffield Unitedia vastaan 18. tammikuuta, Maitland-Niles on pelannut ottelussa täydet minuutit vain kerran. Kyse oli FA Cupin puolivälieräottelusta samaa vastustajaa vastaan 28. kesäkuuta.

Maitland-Nilesin sopimus Arsenalin kanssa ulottuu vuoteen 2023 asti, mutta pelaaja haluaisi nyt aloittaa uuden osoitteen etsimisen. Kiinnostusta on Athleticin mukaan sekä Englannissa että Saksassa.