Valioliigaan täksi kaudeksi palannut Fulham tiedottaa kotisivuillaan pelaajahankinnasta, joka on varmasti Mökkiläisten fanien mieleen. Seura pääsi Newcastlen kanssa sopuun Aleksandar Mitrovicin pysyvästä siirrosta, ja serbihyökkääjä solmi Fulhamin kanssa kesään 2023 ulottuvan sopimuksen. Siirtosummaa ei paljastettu julkisuuteen, mutta sen on arveltu olevan hieman vajaat 23 miljoonaa euroa.

23-vuotias Mitrovic siirtyi Fulhamiin kevätkauden pituisella lainapestillä aivan tammikuun siirtoikkunan yhdennellätoista hetkellä. Hyökkääjä oli Fulhamin vahvan kevätkauden avainpelaajia. Siitä paras todiste lienee vakuuttava maalisaldo, 12 maalia 17 ottelussa.

Vaikka Mitrovic vietti Fulhamissa vain kevätkauden, sijoittui hän viidenneksi seuran kauden parhaan pelaajan äänestyksessä. Hänet myös valittiin kaksi kertaa kevään aikana Mestaruussarjan kuukauden pelaajaksi.

Partizan Belgradin kasvatti siirtyi belgialaiseen Anderlechtiin kesällä 2013, ja teki Anderlechtissa kahden kauden aikana yhteensä 39 maalia. Kolme vuotta sitten Newcastle hankki hänet Valioliigaan.

Mitrovic oli tähti jo juniori-iässä, sillä hänet valittiin vuonna 2013 alle 19-vuotiaiden EM-kisojen parhaaksi pelaajaksi. Samana vuonna hän debytoi myös Serbian A-maajoukkueessa. Kuluvan kesän MM-kisoissa Mitrovic pelasi Serbian ykköshyökkääjänä, ja teki kisoissa yhden maalinkin. Kaikkiaan osumia on syntynyt 40 A-maaottelussa 17.

[readmore from=Aleksandar-Mitrovic]

– Olen erittäin iloinen ollessani vihdoin täällä, nyt virallisesti Fulhamin pelaajana. Olen onneni kukkuloilla. Rakastan mahtavia faneja ja minulla on heidän kanssaan todella hyvä suhde, Mitrovic kommentoi fulhamfctv:lle seuran kotisivujen mukaan.

Fulhamin varapuheenjohtaja Tony Khan hehkutti varmistunutta kauppaa vuolaasti.

– Mitro oli nousumme sankari. Halusimme hänet pysyvällä siirrolla siitä lähtien, kun hän saapui ensi kerran Motspurille. Kerroin sen hänelle Wembleyn finaalin jälkeen, ja olen innoissani voidessani virallistaa sen tänään, Khan lataa.