Arsenal kärsi pettymyksellisen 1-2-tappion Brightonille Valioliigan 15. kierroksen viimeisessä ottelussa torstai-iltana.

Arsenalin voitoton putki kasvaa täten jo yhdeksän ottelun mittaiseksi. Pohjoislontoolaiset ovat tuloksen myötä sarjataulukon 10. sijalla. Ansaitusti kolme pistettä pelistä napannut Brighton on sarjassa 13.

Arsenal

@Arsenal
Full-time at Emirates Stadium.

#ARSBHA

Ottelu alkoi hyvin tasaisesti, ja ensimmäisen kaksikymppisen sisällä kumpikin maalivahti joutui tolppiensa välissä tositoimiin. Matt Ryan torjui ensiksi David Luizin matalan kaukolaukauksen, jonka jälkeen Bernd Leno pysäytti Aaron Connollyn varmoin ottein.

Hector Bellerín oli lähellä aiheuttaa rangaistuspotkun 20 minuutin pelin jälkeen, mutta keltaisen kortin arvoinen rike tapahtui Tykkimiesten onneksi hieman boksin ulkopuolella. Pascal Grossin vapaapotku jäi Arsenalin muuriin.

25 minuutin kohdalla Connollylla oli erinomainen tilaisuus siirtää vieraat johtoon tyhjän maalin edestä, mutta hän ei aivan päässyt kiinni Neal Maupayn kovaan keskitykseen.

Seuraavan kymmenen minuutin aikana Brighton jatkoi painostustaan, mutta Lenon huipputorjunnat pitivät Arsenalin tuloksellisesti mukana pelissä. Vierasjoukkue oli ottanut pelin nyt paljon paremmin haltuunsa.

Maalihanat aukesivat 36 minuutin pelin jälkeen, kun Arsenal ei onnistunut purkamaan Brightonin kulmapotkua tiehensä. Pallo jäi pomppimaan pilkun tuntumaan, mistä Adam Webster nikkasi sen tulisesti maaliin.

Arsenal piristyi avausjakson lopulla. Alexandre Lacazette oli lähellä puskea punapaidat tasoihin Pierre-Emerick Aubameyangin keskityksestä, mutta Ryan piti maalinsa puhtaana aina taukovihellykseen saakka.

Ensimmäinen puoliaika tuli päätökseen Brightonin 1-0-johdossa, ja pelaajat astelivat tunneliin Arsenalin-fanien buuausten saattelemana.

Toisen jakson Arsenal aloitti pirteämmin. Freddie Ljungberg vaihtoi Nicolas Pépén sisään ja Tykkimiesten peli-ilme piristyi merkittävästi.

Arsenalin tasoitusta ei tarvinnut odottaa kuin kuuden minuutin jatkumon ajan, kun Alexandre Lacazette pääsi nikkaamaan pallon sisään Mesut Özilin kulmapotkusta. Osuma oli ranskalaishyökkääjän viides tämän kauden Valioliigassa.

Arsenal loi hyvää painetta Brightonin päädyssä, ja luuli edenneensä jo 2-1-johtoon 63 minuutin kohdalla. David Luiz nosti pallon maaliin Özilin erinomaisesta vapaapotkusta, mutta oli selkeästi paitsiossa keskityksen lähtiessä saksalaistaiturin jalasta. VAR-tarkastuksen jälkeen maali jäi hyväksymättä, ja peli jatkui 1-1-tilanteessa.

Arsenalin ote pelistä alkoi pian taas lipsua, ja Brighton pääsi taas mukaan peliin. Maalintekopaikkoja nähtiin kummassakin päädyssä, mutta huipputonteille kumpikaan joukkue ei hetkeen päässyt. 80 minuutin kohdalla vieraat palasivat kuitenkin johtoon Maupayn maalilla.

Aaron Mooy keskitti kutsuvan pallon boksiin vasemmalta laidalta, ja Maupay käänsi pallon tarkalla puskulla Arsenal-maalin takakulmaan. Noin 22 miljoonalla eurolla Brentfordista hankittu ranskalaiskärki tuuletti jo kauden viidennettä maaliaan, kun ottelua oli enää kymmenen minuuttia jäljellä.

Hiekka Arsenalin tiimalasissa kävi vähiin, eikä Brighton näyttänyt murtuvan millään. Gabriel Martinelli sai aikaan fantastisen puskun Kieran Tierneyn keskityksestä, mutta Ryanin uskomaton torjunta piti vieraat yhä johdossa.

Ottelu päättyi lopulta Brightonin 2-1-voittoon.