Arsenal tiedotti eilen illalla, että pelaajat ja valmennusjohto olisivat hyväksyneet 12,5 prosentin palkanalennuksen seuraavan 12 kuukauden ajaksi.

Palkkaleikkuri perutaan, mikäli Arsenal selviytyy ensi kaudeksi Mestarien liigaan, ja leikkuri putoaa 7,5 prosenttiin, jos Arsenal pelaa ensi kaudella Eurooppa-liigaa.

Nyt on kuitenkin käynyt ilmi, että kaikki Arsenalin pelaajat eivät vapaaehtoisuuteen perustuvaa sopimusta hyväksy. The Times ja The Guardian kertovat, että osa ykkösjoukkueen pelaajista on halunnut tähän asti keskustella vain palkanmaksun lykkäämisestä. Lehdet eivät kerro, ketkä pelaajista ovat kieltäytyneet palkkaleikkurista. Guardianin mukaan näiden pelaajien lukumäärä on alle viisi.

Arsenalin palkkamenot ovat Timesin mukaan noin 16 miljoonaa puntaa kuukaudessa. Guardianin mukaan vastaava luku on 19 miljoonaa puntaa. Guardianin mukaan palkkaleikkurin ansiosta Arsenal tekee vuoden kuluessa noin 25 miljoonan punnan suuruiset kustannussäästöt.

Seuran kallispalkkaisin pelaaja on Mesut Özil, joka tienaa 350 000 puntaa viikossa. Pierre-Emerick Aubameyangin tienestit ovat 190 000 puntaa viikossa, ja Alexandre Lacazette sekä Nicolas Pépé ansaitsevat 150 000 puntaa viikossa.