Arsenal voitti lauantaina sarjanousija Fulhamin vieraskentällä 3-0 Valioliigan kauden avausottelussa.

Tykkimiesten alakerralle oli sattua kohtalokas moka jo toisella minuutilla, kun debytantti Gabriel Magalhãesin ja maalivahti Bernd Lenon kommunikointi ei pelittänyt. Fulhamin hyökkääjä Aboubakar Kamara pääsi kuin varkain palloon ja yritti kiertää Lenon, mutta saksalaisvahti pelasti vieraat takaiskulta.

Verkko heilui lopulta hetkeä myöhemmin toisessa päädyssä. Granit Xhakan ja Willianin laukaukset eivät vielä tuottaneet tulosta, mutta pallo tuli Marek Rodákin torjunnasta suoraan Alexandre Lacazettelle, jonka tarvitsi enää siirtää peliväline tyhjään maaliin. 0-1.

2 - Alexandre Lacazette is the first player to score the opening goal of a @premierleague season on more than one occasion (also 2017-18 v Leicester). Repeat. #FULARS

Arsenalin toinen osuma oli syntyä 27. minuutilla tähtihankinta Willianin jalasta. Brassitaituri pääsi täräyttämään vapaapotkun rangaistusalueen tuntumasta ja laukoi tolppaan.

Tauolle mentäessä Fulhamilla oli kaksi maalintekoyritystä ja Arsenalilla seitsemän. Tykkimiehet oli selkeästi sarjanousijaa terävämmin liikkeellä ja olisi voinut johtaa ensimmäisen 45-minuuttisen jälkeen parillakin maalilla.

Toista jaksoa oli takana vain muutama minuutti, kun Arsenal tuplasi johtonsa. Willianin tarkka kulmapotku tavoitti Gabrielin, joka nousi pelaajaröykkiön keskeltä omiin korkeuksiinsa ja puski pallon Rodákin jalkojen välistä sisään. 0-2.

10 - Gabriel is the 10th player to score on his @premierleague debut for Arsenal and the first to do so in an away match since Thomas Vermaelen in August 2009 against Everton. Dreamland. #FULARS

Arsenal laittoi ottelun pakettiin jo vajaan tunnin kohdalla. Willian löysi pitkällä syötöllä kapteeni Pierre-Emerick Aubameyangin, joka harppoi rangaistusalueelle, haki oikean jalkansa vapaaksi ja tykitti mestarillisen osuman yläkulmaan. 0-3.

2 - Willian is the first player to assist two goals on his Premier League debut for Arsenal since @RealRomfordPele in August 1992 against Liverpool. Provider. #FULARS