Arsenal nousi vaikeuksien kautta voittoon kauden ensimmäisessä Eurooppa-liigan lohkopelissään itävaltalaisseura Rapid Wieniä vastaan.

3000 paikalle saapunutta katsojaa sai todistaa varsin viihdyttävän kamppailun Allianz Stadionilla, jossa Tykkimiehet olivat ajoittain jopa suurissa ongelmissa. Pierre-Emerick Aubameyangin ja David Luizin osumat toivat Mikel Artetan miehistölle kuitenkin niukan 2-1-voiton Bernd Lenon kohtalokkaan harhasyötön jälkeen.

Arsenal

@Arsenal
Three points: secured ✅

🏆 #UEL

Kotijoukkue sai pidettyä Arsenalin hyvin kurissa ottelun avausjaksolla. Vieraiden paras maalipaikka syntyi vartin pelin kohdalla, kun David Luizin pusku Arsenalin kulmapotkusta pakotti Richard Strebingerin torjuntatöihin. Alexandre Lacazetten johdattama hyökkäysnippu ei kuitenkaan saanut paljoa aikaiseksi.

Rapid Wien vastasi myös ensimmäisen puolikkaan vaarallisimmasta maalipaikasta noin 20 minuutin kohdalla. Kelvin Araese murtautui Arsenalin boksiin oikealta laidalta ja pelasi pallon matalana maalille. Marcel Ritzmaier ohjasi pallon kantapäällään kohti maalia, mutta Bernd Leno sai juuri ja juuri napattua pomppivan pelivälineen itselleen.

42 minuutin pelin jälkeen Rapid Wien kävi jälleen lähellä ottelun avausmaalia. Ercan Kara sai pallon Ritzmaierin keskityksestä ja kääntyi pois David Luizista rangaistusalueen sisällä. Itävaltalaishyökkääjän laukaus meni kuitenkin ohi Lenon vartioiman verkon.

Arsenal hallitsi palloa jopa 70-prosenttisesti avausjakson aikana. Vastaiskujen kautta edennyt Rapid Wien oli kuitenkin hyökkäyksissään vaarallisempi. Tauolle edettiin joka tapauksessa maalittomassa tasatilanteessa.

Alexandre Lacazetten ilta oli haastava. Kuva: Getty Images

Toisella puoliajalla Rapid Wien iski päälle entistä kovempaa. Vihreäpaidat nostivat prässiä, ja se tuotti heti tulosta.

Leno epäonnistui Arsenalin alakerrassa pahemman kerran. Saksalaisvahti syötti pallon suoraan Karan jalkoihin, josta se vieri Taxiarchis Fountasille rangaistusalueen sisällä. Kreikkalaishyökkääjä ei kauaa miettinyt, vaan upotti pelivälineen Lenon jalkojen välistä sisään. 1-0.

Tunnin pelin kohdalla Leno oli jälleen ongelmissa Arsenalin maalilla. Hänen heikko purkupallonsa putosi suoraan Fountasille, joka pääsi laukomaan kohti maalia. Tällä kertaa Leno kuitenkin paikkasi erheensä ja torjui vedon tiehensä.

Mikel Arteta pyrki lisäämään tehokkuutta Arsenalin hyökkäykseen tuomalla Pierre-Emerick Aubameyangin ja Hector Bellerínin kentälle. Pikku hiljaa vieraiden esitys näyttikin paremmalta ja 70 minuutin kohdalla lontoolaiset nousivat tasoihin.

Nicolas Pépén keskitys oikealta laidalta hankitusta vapaapotkusta tavoitti David Luizin pään rangaistusalueen sisällä. Strebinger lähti uhkarohkeasti vastaan, eikä ehtinyt syöttöön ennen korkealle noussutta brassitopparia. Luiz puski pallon sisään ja tasoitti lukemat. 1-1.

David Luiz tasoitti lukemat komealla puskulla. Kuva: Getty Images

Neljää minuuttia myöhemmin Arsenal nousi vaihtomiestensä voimin jo 2-1-johtoon.

Mohamed Elnenyn fiksu pystysyöttö vapautti Bellerínin rangaistusalueen oikealla laidalla. Espanjalaispuolustaja keskitti pallon matalana maalin suulle, josta Aubameyangin oli helppo sijoittaa se kylmänviileästi sisään. Kyseessä oli gabonilaishyökkääjän ensimmäinen täysosuma Valioliigan avauskierroksen jälkeen.

Rapid Wien ei tappioasemasta enää noussut ja Arsenal saattoi pelin fiksusti päätökseen. Täydet kolme pistettä matkaavat siis Tykkimiesten mukana Pohjois-Lontooseen, jossa Tottenham valmistautuu kohtaamaan itävaltalaisen LASK Linzin kello 22:00.