Valioliigan kaikkien aikojen paras maalintekijä Alan Shearer ei ole varma siitä, että Arsenal pysyy edes sarjassa tällä kaudella.

Pohjoislontoolaiset ovat viimeksi aloittaneet kauden yhtä huonosti vuonna 1974. Koossa on vain 14 pistettä 14 ottelusta.

Lauantain Everton-tappion jälkeen Arsenal oli vain neljä pistettä putoamisviivan yläpuolella. Kun Shearerilta kysyttiin, säilyttääkö Tykkimiehet sarjapaikkansa, vastaus oli paljonpuhuva.

[readmore from=Arsenal]

– En olisi niin varma. Ei tuolla avauskokoonpanolla ja joidenkin pelaajien asenteella, ex-maalitykki sanoi BBC:n Match of the Day -ohjelmassa.

– Hirveää, ei luovuutta, pelaajat ovat tekevinään liikkeitä, eivät tee tarpeeksi töitä eivätkä estä vastustajan pelaamista. Mikel Artetan pitäisi olla huolestunut mies, kun hän nojaa tuohon ryhmään yrittäessään pelastaa työpaikkansa. 12 maalia koko kauden aikana, heillä ei ole vaihtoehtoja, jatkoi Shearer.

– Evertonia vastaan (Nicolas) Pépé ei ollut valmis menemän boksiin. Hän hölkkäsi ja välillä käveli. Hänen on tehtävä enemmän. Tuossa joukkueessa on muutama pelaaja, jotka eivät anna kaikkeaan managerin eteen. Arsenal ei tule koskaan tekemään maaleja tuolla tavalla pelaamalla.