Arsenal voitti Tottenhamin sunnuntain tapahtumarikkaassa Pohjois-Lontoon derbyssä 2-1-lukemin Emirates Stadiumilla.

Arsenal hallitsi avausjakson tapahtumia. Tottenham vetäytyi heti alussa tiukkaan puolustusasetelmaan ja antoi kotijoukkueen pitää palloa.

15 minuutin pelin kohdalla Tykkimiehet kävivät ensi kertaa lähellä maalintekoa, kun Emile Smith-Rowe yritti onneaan rangaistusalueen ulkopuolelta. Kaukolaukaus pamahti kuitenkin ylärimaan, joka pelasti Tottenhamin aikaiselta takaiskulta.

Arsenal pelasi hyvin, mutta ei oikein onnistunut kääntämään pallonhallintaa edukseen. Tottenhamin tähtihyökkääjä Heung-Min Son loukkasi puolestaan takareitensä 20 minuutin kohdalla, mikä toi entistä enemmän harmaita hiuksia José Mourinholle.

Son jouduttiin ottamaan kokonaan pois kentältä ja tilalle astui argentiinalaistaituri Erik Lamela. Harva osasi kuitenkaan odottaa, millaisen tapahtumaketjun tämä pelaajavaihto käynnistäisi.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Erik Lamelan maali oli yksi kauden hienoimmista. Kuva: Getty Images

Lamela ehti olla kentällä vain kymmenisen minuuttia, kun hän vei Tottenhamin johtoon suorastaan ilmiömäisellä rabona-osumalla. Lamela sai pallon Lucas Mouralta rangaistusalueen sisällä ja näpäytti sen upealla tavalla Thomas Parteyn jalkojen välistä oikeaan alakulmaan.

Sosiaalisessa mediassa maalia hehkutetiin jopa kauden hienoimpana tähän saakka, kuten alla olevat Twitter-upotuksen voivat osoittaa.

Artikkeli jatkuu upotusten jälkeen.

Olli Oikarinen

@OlliOikarinen
Lamela paino kauden hienoimman. En tajunnu ku vasta uusinnasta. #valioliiga

Frans Nybäck

@nybackf
Rabona längistä alanurkkaan Pohjois-Lontoon derbyssä. Lamelan pitäis saada jo patsas. #spurs #valioliiga

Riku Laukkanen

@r1kuexposures
Olipa melko eroottinen viimeistely Lamelalta, huhhuh.

#ARSTOT #Valioliiga

Michael Pounds

@mikepounds008
Lamelalta kauneimpia maaleja mitä olen nähnyt. #valioliiga

Football on TNT Sports

@footballontnt
Me too, Reguilon. Me too. 😂😱

Tämä maali oli kuitenkin laiha lohtu Tottenhamille, joka ei onnistunut pitämään johdostaan kovin kauaa kiinni. Arsenal otti pelin nimittäin nopeasti takaisin haltuunsa ja jatkoi valkopaitojen painostamista.

Ottelun 37. minuutilla Cedric Soares laukoi vuorostaan tolppaan rangaistusalueen ulkopuolelta. Tottenham selvisi taas säikähdyksellä, mutta minuutti ennen ensimmäisen puoliajan päätöstä sen resistanssi viimein petti.

Kieran Tierney keskitti pallon matalana boksiin vasemmalta laidalta ja tavoitti Martin Ødegaardin. Norjalaispelaaja laukoi pelivälineen matalana kohti maalia, ja Arsenalin onneksi se kimposi Toby Alderweireldin kautta sisään. Maali oli Real Madridista lainatun pelintekijän ensimmäinen Valioliigassa.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Sky Sports Statto

@SkySportsStatto
⚽️ Martin Odegaard scores his 1st League goal since for Real Sociedad at Osasuna in Dec 2019

He’s the 5th Arsenal player to score his 1st PL goal in a North London derby (last was Lucas Torreira in Dec 2018)

Tauolle edettiin 1-1-tilanteessa. Ottelu oli kuitenkin vielä kaukana valmiista.

Reilun tunnin pelin kohdalla Arsenalille vihellettiin rangaistuspotku, kun Davinson Sanchez lanasi Alexandre Lacazetten rangaistusalueen sisällä. Kolumbialaistoppari yritti ehtiä ranskalaishyökkääjän laukauksen tielle, mutta taklasi hänet huolimattomasti nurin.

Pierre-Emerick Aubameyangin istuessa vaihdossa kurinpidollisista syistä johtuen, otti Lacazette itse vastuun pilkusta. Pilkulta hän ei myöskään epäonnistunut, vaan lähetti maanmiehensä Hugo Lloris’n väärään suuntaan viedäkseen Arsenalin ensi kertaa ottelussa johtoon.

LUE MYÖS: The Atheticin David Ornstein: Aubameyangin hyllytyksen syynä myöhästyminen

Tottenham oli ajanut itsensä syviin ongelmiin, jotka eivät edes päättyneet tähän. Lamela muuttui nimittäin nopeasti sankarista konnaksi, kun hän otti kaksi keltaista korttia seitsemän minuutin sisään ja lensi punaisella ulos.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

B/R Football

@brfootball
19': Subbed on for injured Son
33': Scores unreal rabona goal
69': Picks up first yellow card
76': Sent off after receiving a second yellow

Erik Lamela’s derby was a journey 😬

Tottenham joutui täten pelaamaan viimeisen vartin vajaalla. Tilanne oli haastava, sillä Gareth Bale ja Son olivat kumpikin jo poistuneet kentältä ennen ulos ajettua Lamelaa.

Miesylivoima ei kuitenkaan aiheuttanut samanlaista reaktiota Arsenalin riveissä kuin moni olisi kenties odottanut. Tottenham otti vajaamiehisenä paljon enemmän riskejä, laittoi kotijoukkueen paineen alle ja sai aikaan hyviäkin maalipaikkoja. Joku voisi jopa sanoa, että Tottenham pelasi paremmin 10 miehellä.

Harry Kane luuli jo tuoneensa Tottenhamin tasoihin, kun hän puski pallon maaliin Lucasin keksityksestä. Osuma hylättiin kuitenkin paitsion vuoksi. Hetkeä myöhemmin englantilaishyökkääjä oli taas asialla, kun hän laukoi pallon vapaapotkusta tolppaan.

Sen lähemmäs Tottenham ei kuitenkaan loppuhetkien tasoitusta päässyt ja Arsenal voitti derbyn 2-1-lukemin. Tykkimiesten voittoa voidaan pitää ansaittuna, vaikka Tottenham pääsikin niskan päälle viimeisen 10-minuuttisen aikana.

Arsenal jatkaa tuloksen myötä kymmenentenä 41 pisteessä, Tottenham seitsemäntenä 45 pisteessä.