Arsenal pelaa torstai-iltana kauden tärkeimmän ottelunsa, ainakin tähän mennessä, kun se kohtaa Slavia Prahan Eurooppa-liigan puolivälierien toisessa osaottelussa.

Otteluparin ensimmäinen osaottelu päättyi viime viikolla Emiratesilla 1-1-tasalukemiin, joten Slavia Praha on vierasmaalisäännön turvin kiinni jatkopaikassa ennen jälkimmäistä ysikymppistä.

Arsenal on kyntänyt Valioliigassa kuluvan kauden aikana oikein urakalla ja on sarjassa vasta sijalla yhdeksän. Piste-ero europelipaikkoihin on kasvanut jo niin suureksi, että ainut tie ensi kauden europeleihin on voittaa Eurooppa-liiga.

Mikäli Tykkimiehet jää europelien ulkopuolelle ensimmäistä kertaa sitten kauden 1995-96, voi sillä olla karmivat seuraukset seuran lähitulevaisuutta ajatellen.

Pelaajahankintoja tehtävä, mutta rahaa ei ole

Arsenalin on ennustettu menettävän noin 140 miljoonaa puntaa kuluvalta kaudelta, kun ottelut on pelattu tyhjille katsomoille, joten rahat ovat ymmärrettävästi jälleen tiukilla kesän siirtoikkunaa silmällä pitäen.

Mikel Arteta haluaisi pitää Martin Ødegaardin seurassa myös lainasopimuksen jälkeen, mutta onko siihen varaa? Real Madrid tuskin halvalla häntä lainaa saatika myy. Ja jos ajatellaan tilannetta norjalaispelaajan näkökulmasta, houkutteleeko häntä edes jatkaa Pohjois-Lontoossa mikäli europelejä ei ole tarjolla?

Eikä Ødegaard ole suinkaan ainut pelaaja, joka Arsenalin tulisi kiinnittää. Tykkimiesten tulisi tehdä myös muita hankintoja noustakseen jälleen uskottavaksi jalkapalloseuraksi, joka ihan realistisesti pystyisi taistelemaan Valioliigan kärkipään sijoituksista.

Eurooppa-liigan voitto monessakin mielessä elintärkeä

Eurooppa-liigan voiton tärkeyttä ei voi liikaa korostaa Arsenalin näkökulmasta. Kilpailun voittamalla seuran kassaan kilahtaisi 7,5 miljoonaa puntaa. Voitto toisi myös paikan Mestarien liigaan, mikä taas toisi lisää tuloja ensi kaudelta.

Ei siis ihme, että Arteta kuvaili Slavia Praha -ottelun alla Eurooppa-liigan voitosta saatavaa palkintopottia ”todella, todella tärkeäksi” seuralle.

Summa summarum, mikäli Arsenal voittaa Eurooppa-liigan, saa se merkittävän määrän tuloja ja tekee aivan varmasti kesällä pelaajahankintoja. Seuralla on tällöin tarjota myös chämppärifutista, jonka myötä haaviin voi tarttua isojakin nimiä.

[readmore from=Arsenal]

Jos taas Arsenal jää ilman europaikkaa, ei suurta liikehdintää sisäänpäin ole luvassa. Sen sijaan osa avainpelaajista saattaa haluta maisemanvaihtoa. Vaarana on, että Arteta ei saa projektinsa toteuttamiseen riittävän laadukasta ryhmää ja Arsenal jää junnaamaan paikalleen.

Juuri siitä syystä Arsenalin on pakko voittaa tämän kauden Eurooppa-liiga.

Ensimmäinen ”kuolemanottelu” pelataan tänä iltana. Mikäli Tykkimiehet kairaa tiensä jatkoon, on edessä vielä välierät ja mahdollinen finaali. Eurooppa-liigan voittoon on vielä pitkä matka, mutta se on täysin mahdollinen. Samalla se on myös pakollinen, mikäli Arsenal mielii lähitulevaisuudessa nousta sinne, minne se kuuluu.