Arsenal hyytyi torstai-iltana Emiratesilla 1-1-tasapeliin Eurooppa-liigan puolivälierien avausosaottelussa Slavia Prahaa vastaan.

Kaikki näytti Arsenalin kannalta vielä hyvältä 86. peliminuutilla, kun Nicolas Pépé laukoi ottelun avausmaalin ja Tykkimiehet siirtyi otteluparissa johtoon.

1-0-kotivoitto olisi taannut Arsenalille hyvät lähtökohdat ensi viikolla Prahassa pelattavaan toiseen osaotteluun, mutta pohjoislontoolaisten ilta synkkeni lisäajalla.

Slavia Prahan kulmapotku kimposi Pépén polven kautta takatolpalle, josta Tomáš Holeš puski tšekkiläisille tärkeän vierasmaalin, joka voi nousta otteluparissa arvoon arvaamattomaan.

Mikel Artetan luotsaamalla miehistöllä on ollut viime aikoina suuria vaikeuksia tilkitä oma maalinsa. Edellisestä nollapelistä on aikaa jo yli kaksi kuukautta ja Holešin maalin myötä Arsenalin nollapelitön putki kasvoi jo 13 ottelun mittaiseksi.

Uutinen jatkuu upotuksen jälkeen.

Squawka

@Squawka
Have Arsenal kept a clean sheet in any of their last 13 games across all competitions?

No
No
No
No
No
No
No
No
No
No
No
No
No

Their last clean sheet came in January against Man Utd. 😳

Arsenalin nollapelitön putki on itse asiassa jopa niin pitkä, ettei yksikään valioliigajoukkue ole lähelläkään pohjoislontoolaisten lukemaa.

Lähimpänä Arsenalia tilastossa ovat Sheffield United, Burnley sekä Everton. Näiden joukkueiden edellisestä nollapelistä on ehtinyt vierähtää neljä ottelua.

Jos lasketaan yhteen kaikkien muiden valioliigajoukkueiden nollapelittömät putket, saadaan lukemaksi 38 ottelua. Arsenalin putki on siis täysin omalla levelillään.

Valioliigajoukkueiden nollapelitön putki (kaikki kilpailut mukaan lukien)

Chelsea – 0
Man United – 0
Liverpool – 1
Tottenham – 1
Man City – 1
Brighton – 1
Southampton – 1
Crystal Palace – 1
Wolves – 2
Leeds – 2
West Bromwich – 2
Leicester – 2
West Ham – 3
Fulham – 3
Newcastle -3
Aston Villa – 3
Everton – 4
Burnley – 4
Sheffield United – 4
Arsenal – 13

LUE MYÖS: Seuralegendalta täyslaidalliden Arsenalille: ”Jonkun pitäisi vetää niitä kavereita turpaan”