Ranskalainen Arsène Wenger siirtyy syrjään Arsenalin managerin paikalta tämän kauden jälkeen. Lontoolaisseura kertoi asiasta tiedotteessaan perjantaina.

Wenger, 68, on työskennellyt Arsenalin peräsimessä vuodesta 1996 lähtien ja on seuran pitkäaikaisin ja menestynein manageri.

– Huolellisen pohdinnan ja seuran kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen minusta tuntuu, että on oikea aika siirtyä syrjään kauden jälkeen, Wenger toteaa.

[readmore from=Arsene-Wenger]

– Olen kiitollinen siitä, että minulla on ollut etuoikeus palvella seuraa niin monen unohtumattoman vuoden ajan. Toimin managerina täydellä sitoumuksella ja arvokkuudella. Haluan kiittää henkilökuntaa, pelaajia, johtajia ja faneja, jotka tekevät tästä seurasta niin erityisen.

Wenger kehottaa Arsenalia rakastavia ihmisiä pitämään huolta seuran arvoista ja faneja pysymään joukkueen takana, jotta kausi saa positiivisen päätöksen.

Wenger on johdattanut Arsenalin kolmeen liigamestaruuteen ja seitsemään FA Cupin voittoon. Mestarien liigassa paras saavutus on finaalipaikka keväällä 2006.

Ranskalaisen sopimus olisi kattanut vielä ensi kauden.