Aston Villa voitti sunnuntaina hallitsevan mestarin Liverpoolin 7-2 Valioliigassa kotikentällään.

Villa siirtyi johtoon jo neljännellä minuutilla, kun Liverpoolin maalivahti Adrián töpeksi oikein olan takaa. Jack Grealish pääsi väliin espanjalaistorjujan huonoon syöttöön ja tarjoili pallon Ollie Watkinsille, joka siirsi pelivälineen lähietäisyydeltä verkkoon. 1-0.

Liverpoolin kone käynnistyi hitaasti, mutta varmasti. Varsinkin Andrew Robertson tuotti vasemmalla laidalla nousuillaan päänvaivaa isäntien puolustukselle.

Vieraiden pelaajat vaativat pilkkua, kun John McGinn kaatoi Mohamed Salahin rangaistusalueella vajaan vartin kohdalla, mutta erotuomari Martin Atkinson vain pudisteli päätään.

Liverpool hallitsi pitkään peliä, mutta Watkins iski illan toisen osumansa 21. minuutilla ja siirsi kotijoukkueen jo kahden maalin johtoon. Watkins leikkasi vasemmalta laidalta keskelle hakien oikean jalkansa vapaaksi ja täräytti komean vedon ylänurkkaan. 2-0.

Villalla oli sauma useampaankin osumaan, mutta seuraavaksi iski Liverpool. Naby Keïtan laukaus ei vielä löytänyt perille, mutta irtopallo tuli Mohamed Salahille, joka hoiti työn loppuun. 2-1.

Kotijoukkue osui kuitenkin vain hetkeä myöhemmin. McGinn pääsi laukomaan kulmapotkun jälkitilanteessa, ja hänen kutinsa kimposi Virgil van Dijkin jalasta voimattoman Adriánin selän taakse. 3-1.

Hallitsevan mestarin ihmetykseksi ennen taukoa nähtiin vielä Watkinsin hattutemppu. Liverpool jäi odottamaan vapaapotkussa paitsioliputusta, jota ei ikinä tullut, ja Trézéguet tarjoili syötön maalin poikki Watkinsille, joka puski pelivälineen verkkoon. 4-1.

10 - Ollie Watkins is the 10th player to score a @premierleague hat-trick against Liverpool, and the first since Dimitar Berbatov in September 2010. Hero. #AVLLIV

Toista puoliskoa oli takana kymmenisen minuuttia, kun pallo oli taas Liverpoolin verkossa. Villan maalissa oli jälleen reippaasti tuuria mukana, sillä Ross Barkleyn laukaus otti ison kimmokkeen Liverpoolin puolustajan jalasta matkallaan maaliin. 5-1.

Liverpool ei kuitenkaan lannistunut. Salah iski illan toisen kavennuksensa tunnin kohdalla Roberto Firminon syötöstä. 5-2.

Onnetar oli toden teolla Aston Villan puolella, sillä jokainen yritys tuntui uppoavan. Niin kävi myös Grealishin 66. minuutilla lähteneelle laukaukselle, joka otti kahden aiemman vedon tavoin ratkaisevan kimmokkeen Liverpoolin pelaajasta ennen kuin painui maaliin. 6-2.

Maalijuhlat eivät ottaneet loppuakseen. Korkealla pelannut Liverpoolin linja oli helposti hyödynnettävissä, joten Barkley pelasi läpiajoon Grealishin, joka viimeisteli etunurkkaan isäntien seitsemännen osuman. 7-2.

7 - Liverpool have conceded seven goals in a game for the first time since April 1963, in a 7-2 defeat to Tottenham Hotspur. Crushing. #AVLLIV

Aston Villa on nyt voittanut kaikki kolme peliään. Ottelun enemmän pelanneen Liverpoolin saldo on kolme voittoa ja yksi tappio.