Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

( function( d ) { var js, s = d.getElementById( 'outstream' ); js = d.createElement( 'script' ); js.async = true; js.src = '//s1.adform.net/banners/scripts/video/outstream/inview.js'; js.setAttribute( "data-pmp-id" , adformID ); s.appendChild( js ); } )( window.document );

( function( window, document, Adform ) { window._adform = window._adform || [];

_adform.push( [adformID+'.ad.ready', function() { document.getElementById( 'outstream' ).style.marginBottom = "16px"; }]);

_adform.push( [adformID+'.pmp.empty', function() { // adform empty console.log( 'adform ' + adformID + ' was empty, loading BB' );

( function( d ) { var js, s = d.getElementById( 'outstream' ); js = d.createElement( 'script' ); js.async = true; js.src = 'https://wonderus.bbvms.com/a/' + bbScript; s.appendChild( js ); } )( window.document );

// end adform empty }]); })( window, document, ( Adform = window.Adform || {} ) );

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Aston Villa FC
  • Perustettu: 1874
  • Stadion: Villa Park (42 749)
  • Kotikaupunki: Birmingham
  • Kotiasu: Tummanpunainen
  • Vierasasu: Musta
  • Manageri: Dean Smith
  • Saavutukset: Englannin pääsarjan mestaruus kausina 1893-94, 1895-96, 1898-99, 1899-00, 1909-10, 1980-81, FA Cupin voitto kausina 1886-87, 1894-95, 1896-97, 1904-05, 1912-13, 1919-20, 1956-57, Liigacupin voitto kausina 1960-61, 1974-75, 1976-77, 1993-94, 1995-96, Euroopan cup 1981-82, Euroopan Supercup 1982, Intertoto cup 2001.

Seuraava askel näytti lupaavalta

Kuva: Getty Images
  • Valioliiga: 11.
  • Pisteet: 55
  • 16 voittoa, 7 tasapeliä, 15 tappiota
  • Maaliero: 55-46
  • Cupit:
    • FA Cup: Kolmas kierros, hävisi Liverpoolille
    • Liigacup: Neljäs kierros, hävisi Stokelle

Aston Villa aloitti viime kauden räjähdysmäisesti. Dean Smithin luotsaama ryhmä voitti kauden alla harjoitusottelussa Manchester Unitedin ja jatkoi Valioliigan avauskierroksilla upeita peliesityksiä. Neljän ottelun jälkeen pistesaldo näytti täyttä 12 pistettä. Mukaan mahtui upea 7-2-kotivoitto Liverpoolista sekä King Power Stadiumilta haettu 1-0-vierasvoitto Leicesteriä vastaan.

Villan voittokulku päättyi viidennellä ottelukierroksella, kun sarjanousija Leeds haki Villa Parkilta murskaavan 3-0-vierasvoiton. Yllätystappio sai joukkueen hetkellisesti sekaisin, sillä neljästä seuraavasta ottelusta se poistui peräti kolmesti kentältä tappio niskassaan.

Alkukauden voitto- ja tappioputkien jälkeen Villa keräsi tasaisesti pisteitä läpi kauden. Sen tosiasian paljastaa myös tilastot, sillä kertaakaan joulukuun alun jälkeen joukkue ei voittanut tai hävinnyt useampaa kuin kahta ottelua peräkkäin.

Villa sijoittui Valioliigassa lopulta keskikastiin, 11. sijalle, jääden seitsemän pisteen päähän europelipaikoista. Maaliero (55-46) jäi mukavasti yhdeksän maalia plussan puolelle. Kausi oli isossa kuvassa Villalta erinomainen askel eteenpäin viime kaudesta, jolloin sarjanousija onnistui vaivoin pitämään sarjapaikastaan kiinni.

Kauden suurimmat yksittäiset onnistujat olivat debyyttikauttaan Villassa pelanneet Emiliano Martínez sekä Ollie Watkins. Martínez pelasi kaikki 38 valioliigaottelua ja piti maalinsa puhtaana peräti 15 kertaa. Watkins puolestaan teki ensimmäisellä valioliigakaudellaan komeat 14 osumaa ja sijoittui maalipörssin kahdeksannelle sijalle.

Huippukauden pelasi myös Villa-kapteeni Jack Grealish, joka paukutti 26 valioliigaotteluun tehot 6+10. Huippukausi toi myös paikan Englannin EM-kisajoukkueessa ja lopulta myös sadan miljoonan punnan siirron Manchester Cityyn.

Mitä siirtoja Aston Villa on tehnyt kesällä? Mitä siirtoja saatetaan vielä nähdä? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla kesän siirrot”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 2.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Kapteenilla rahoitettiin kolme nimimiestä

Jack Grealish vaihtoi kasvattajaseurastaan Manchester Cityyn. Kuva: Getty Images

Aston Villa on sekä ostanut että myynyt jo yli 100 miljoonalla eurolla pelaajia kesän siirtoikkunan aikana. Vaikka summat ovat suuria, ei pelaajaliikehdintä ole kuitenkaan ollut järin suurta.

Merkittävin lähtijä on ollut ehdottomasti kapteeni Jack Grealish, josta Manchester City maksoi Transfermarktin mukaan hulppeat 117,5 miljoonaa euroa. Lisäksi Villa sai kuusi miljoonaa euroa Mbwana Samattan siirryttyä pysyvästi Fenerbahceen.

Tom Heaton siirtyi ilmaiseksi Manchester Unitediin, Björn Engels Royal Antwerpiin. Lähtijöiden joukosta löytyvät myös Neil Taylor ja Ahmed Elmohamady, joiden sopimukset päättyivät viime kauteen.

Grealishistä saaduilla rahoilla Villa hankki miehistöönsä kolme nimekästä pelaajaa. Teemu Pukin monivuotinen tutkapari Emiliano Buendía siirtyi Norwichista 38,4 miljoonalla eurolla. Buendíasta on kaavailtu Grealishin korvaajaa, ja hänellä on mahdollisuudet siinä onnistua. Southamptonin maalitykki Danny Ingsistä Villa maksoi 35,2 miljoonaa euroa ja laitahyökkääjä Leon Bailey saapui Saksan Bundesliigassa pelaavasta Bayer Leverkusenista 32 miljoonalla eurolla.

Kolmikon lisäksi Ashley Young palaa Villa-paitaan kymmenen vuoden tauon jälkeen. Viime kauden päätteeksi Serie A:n mestaruutta Internazionalen riveissä juhlinut englantilaispelaaja saapuu Villa Parkille ilmaissiirrolla.

Ashley Young palaa Valioliigaan Italian mestarina. Kuva: Getty Images.

Lisää pelaajahankintoja lienee vielä luvassa. Manchester Unitedin puolustaja Axel Tuanzebe ehti jo liittyä seuraan lainasopimuksella, ja Villaan on yhdistetty siirtohuhuissa myös muun muassa Norwichin Todd Cantwell.

23-vuotias Tuanzebe pelasi Villassa lainalla puolentoista kauden ajan vuosina 2018-19 ja paluu seuraan vaikuttaa kannattavalta kaikkien osapuolien näkövinkkelistä katsottuna.

Cantwellin siirtokin voi toteutua, mutta eri asia on, onko se enää kannattavaa, kun hyökkäyskalusto on jo nyt kunnossa. Rahaa pelaajahankintoihin Villalla vielä riittää, mutta nykyistä rosteria katsottaessa hankintoja olisi fiksuinta tehdä joko puolustuspäähän tai keskikentälle.

Pelaajasiirrot

[get-transfer-table table=”243″ team=”Aston Villa”]

Ketkä ovat Aston Villan suurimmat tähdet? Entä kuka lyö läpi ensi kaudella? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla tähtipelaajien esittely ja läpimurtopelaaja”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 3.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Tähdet

Emiliano Martínez
28 vuotta
Maalivahti

Kuva: Getty Images

Arsenalista 17,4 miljoonalla eurolla hankittu Emiliano Martínez osoitti debyyttikaudellaan olevansa todellinen timantti Aston Villalle. Argentiinan maajoukkueeseenkin noussut Martínez oli viime kaudella yksi Valioliigan parhaista maalivahdeista ja torjui kauden aikana peräti 15 nollapeliä.

Martínez tarjoaa joukkueelleen joka ilta mahdollisuuden voittaa ja se on valtava voimavara Villa-ryhmälle. Mikäli argentiinalainen jatkaa yhtä mahtavia peliesityksiä kuin mitä viime kaudella nähtiin, ei valinta sarjan parhaaksi maalivahdiksi tulisi kauden päätteeksi yllätyksenä.

Emiliano Buendía
24 vuotta
Laitahyökkääjä

Kuva: Getty Images

Aston Villa rikkoi siirtoennätyksensä, kun se hankki Emiliano Buendían Norwichista 38,4 miljoonalla eurolla. Argentiinalaistähti loisti Kanarialinnuissa viimeisen kolmen vuoden ajan. Viime kaudella Buendía tykitti Mestaruussarjassa hirmutehot, 15+16, ja hänet valittiin sarjan parhaaksi pelaajaksi.

Buendía on toistaiseksi pelannut vain yhden kauden (2019-20) Valioliigassa, jolloin hän teki yhden maalin ja antoi seitsemän maalisyöttöä. Monipuoliselta pelaajalta on kuitenkin lupa odottaa parempaa ja hänellä on potentiaalia nousta jopa Valioliigan parhaimpien hyökkäävien keskikenttäpelaajien joukkoon.

Ei olisi suuri yllätys, mikäli Buendía tekisi hurjaa jälkeä jo heti ensimmäisellä Villa-kaudellaan. Odotukset pelaajaa kohtaan ovat korkealla.

Läpimurtopelaaja – Jacob Ramsey

Kuva: Getty Images

20-vuotias Villa-kasvatti vakiinnutti viime kaudella paikkansa edustusjoukkueessa. Keskikentällä pelaava Ramsey sai vastuuta Valioliigassa jo 22 ottelun verran.

Englannin alle 20-vuotiaiden maajoukkueryhmään kuuluva Ramsey on tehnyt kovia tehoja Villan juniorijoukkueissa – nyt samaa toivotaan miesten tasolla. Viime kaudella tehotilastoihin ei tullut merkintöjä, mutta nyt niitä on lupa odottaa.

Ramsey sai viime kaudella tärkeää kokemusta valioliigaviheriöiltä ja nyt vuoden verran kokeneempana nuorukaiselta odotetaan lopullista läpimurtoa. Laittakaa nimi muistiin, tästä pelaajasta kuullaan vielä.

Miten Aston Villa pelaa ja minkälaisella ryhmityksellä? Entä mikä on Aston Villan ihanneavaus? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla valmennus, peliryhmitys sekä ihanneavaus”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 4.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Pelaajien valmentaja, joka todistanut tasonsa Aston Villassa

Valmennusryhmä

  • Manageri: Dean Smith
  • Apuvalmentaja: Richard O’Kelly
  • Apuvalmentaja: John Terry
  • Apuvalmentaja: Craig Shakespeare
  • Maalivahtivalmentaja: Neil Cutler
  • Kuntovalmentaja: Oli Stevenson
Dean Smith on valmentanut Aston Villaa lokakuusta 2018 lähtien. Kuva: Getty Images

Pelaajauransa vuonna 2005 päättänyt Dean Smith aloitti valmennustyöt vuonna 2009 kasvattajaseurassaan Walsallissa. Ensimmäiset puolitoista vuotta hän luotsasi seuran akatemiaa, kunnes nousi edustusjoukkueen päävalmentajaksi.

Smith toimi Walsallin päävalmentajana lähes viiden vuoden ajan. Joulukuussa 2015 hän loikkasi sarjaporrasta ylemmäs Brentfordin manageriksi, jossa hän työskenteli kolmen vuoden ajan. Brentford vakiinnutti näiden vuosien aikana paikkansa Mestaruussarjan ylemmässä keskikastissa. Brentfordin sarjasijoitukset täysiltä kausilta Smithin alaisuudessa olivat kymmenes ja yhdeksäs.

Lokakuussa 2018 perinteikäs brittiseura Aston Villa värväsi Smithin riveihinsä. Heti debyyttikaudellaan Smith teki tempun, johon moni tuskin uskoi. Villa sijoittui sarjasssa viidenneksi ja nousukarsintojen kautta nousu Valioliigaan oli tosiasia.

Villa teki läjäpäin hankintoja noustuaan Valioliigaan. Toistakymmentä uutta pelaajaa saapui seuraan ja saman verran oli lähtijöitä. Suuri vaihtuvuus osoittautui ongelmaksi ja Smithin debyyttikausi Valioliigassa oli haastava. Villa varmisti sarjapaikkansa vasta toiseksi viimeisellä ottelukierroksella ja sijoittui 17. sijalle, jääden vain pisteen turvin putoamisviivan paremmalle puolelle.

Villa osoitti luottamusta Smithiä kohtaan kesken kauden tarjoten hänelle nelivuotisen jatkosopimuksen. Se kannatti, sillä englantilaisluotsi sai parsittua yksilöistä joukkueen toisella valioliigakaudellaan. Sarjasijoitus parani kuudella sijalla, ja Villa osoitti kuuluvansa Valioliigaan.

Smith tunnetaan hyvin ihmisläheisenä valmentajana, joka on saanut kehuja etenkin johtamistaidoistaan. Hän keskustelee pelaajien kanssa paljon henkilökohtaisesti ja pitää tärkeänä sitä, että joukkueen jäsenet ovat ystäviä myös kentän ulkopuolella.

Smithin pelityyli perustuu pallonhallintaan, jossa pallonmenetyksen jälkeen hänen joukkueensa pyrkii saamaan kovalla paineella pallon välittömästi takaisin. Smith myös vaatii pelaajiltaan paljon ja työteliäisyys on yksi hänen luotsaamiensa joukkueiden tavaramerkeistä.

Peliryhmitys – muoto

Dean Smithin Aston Villa on luottanut vakaasti 4-2-3-1-muotoon, joka taipuu myös 4-3-3:ksi. Villa haluaa voittaa pallon ylhäällä pallonmenetyksen jälkeen, ja se miehittää pelaajia paljon lähelle palloa.

Pallonmenetyksen hetkellä Smith haluaa paljon pelaajia ylös, jotta vastaprässi voisi onnistua. Välit ovat mahdollisimman pienet ja pelaajat pyrkivät antamaan välittömän paineen pallolliselle ja tukkimaan syöttösuunnat. Viime kaudella Villa onnistui tässä erinomaisesti.

Hyökätessä ryhmitys kääntyy usein 4-3-3-muotoon, varsinkin jos Aston Villa rakentaa peliä alhaalta. Kaksi keskikentän keskustan pelaajaa antaa pallollisen tuen puolustuslinjalle, ja yksi keskikentän pelaaja nostaa ylemmäs. Grealish liikkui usein taskussa, ja siksi hänen tilalleen haluttiin nostaa vasemmalle laidalle yksi pelaaja.

Ensi kaudella Buendía ottanee samanlaisen roolin kuin Grealish, mutta hän viihtyy enemmän oikealla. Se saattaa kääntää Villan pelaamista peilikuvan lailla viime kaudesta.

Smith luottaa neljän pelaajan puolustuslinjaan. Maalilla erinomaisia otteita jatkanee Emiliano Martínez, joka saapui viime kaudeksi Arsenalista pelaten loistavasti.

Vasempana laitapakkina urakoi viime kaudella Matt Targett, 25, mutta nyt vastuu jakautuu tasaisemmin Interistä tulleen, Ashley Youngin, 36, kanssa. Oikealla puolella päävastuuta kantaa Matty Cash, 23.

Toppariparina jatkaa Tyrone MingsEzri Konza, joista Mings pelaa vasenjalkaisena vasemmalla puolella. Kortney Hause tuuraa toppareita tarpeen tullen, ja Tuanzebekin saanee runsaasti vastuuta rotaatiossa.

Keskikentän pohjalla Villalla on kaksi erinomaista ja elintärkeää pelaajaa. John McGinn on todellinen työhevonen, joka jaksaa juosta vaikka kaksi peliä putkeen. McGinnin liike on äärimmäisen tärkeää Villan prässille. Douglas Luiz on taas erinomainen pelin rytmittäjä ja hän viihtyy pallossa. Luiz kantaa isoa vastuuta pelin siirtämisestä omalta kenttäpuoliskolta vastustajan puolelle.

Douglas Luiz johtaa Villan pelinrakentelua. Kuva: Getty Images.

Marvelous Nakamba ja Conor Hourihane tuovat tärkeää rotaatiota. Molemmat pystyvät täyttämään paikkansa keskikentällä. Mikäli Smith lähestyy peliä puolustavammalla 4-3-3:lla, hyppää Nakamba tai Hourihane keskikentän kolmanneksi lenkiksi.

Aston Villa menetti hyökkäyspelistään elintärkeän palasen, kun Grealish siirtyi Man Cityyn. Grealishista saaduilla rahoilla on tuotu kuitenkin aimoannos laatua. Leon Bailey, 23, on perinteinen laituri, joka on äärettömän nopea ja hyvä haastamaan 1vs1-tilanteissa. Emiliano Buendía oli viime kaudella Mestaruussarjan paras pelaaja. Hän on itse asiassa erinomainen korvaaja Grealishille. Buendían ansiosta Aston Villa ei välttämättä pitkään ikävöi Grealishin perään.

Se, miten Smith haluaa sijoittaa pelaajansa hyökkäyksessä, on vielä auki. Buendía saattaa pelata kymppipaikalla, mikä avaisi mahdollisuuden peluuttaa molemmilla laidoilla nopeajalkaisia laitureita, Baileya ja esimerkiksi Bertrand Traoréta. Vaihtoehtoja laidoille riittää yllin kyllin. Alkukaudesta vielä loukkaantumisen takia sivussa oleva Trézéguet ja Anwar El Ghazi tuovat leveyttä ja vaihtoehtoja penkiltä.

Mikäli huhuissa pyörinyt Todd Cantwell vielä saapuisi, olisi Villalla jo ylitarjontaa hyökkäävän keskikentän rooleihin.

Kärkeen on kaksi erinomaista vaihtoehtoa Danny Ingsin saavuttua. Ollie Watkins lähtenee ykköshyökkääjänä, mutta Ings saanee myös paljon vastuuta. Wesley pelannee cupin peleissä.

Saatetaanpa Ings ja Watkins nähdä joissain peleissä jopa samaan aikaan kentällä. Se vaatisi ryhmityksen muuttamista 4-4-2:ksi, mutta Villan pelaajamateriaali taipuisi hyvin siihenkin, eritoten jos keskikenttä pelaisi timanttimuodossa.

Grealishin lähtö on tietysti iso menetys, mutta Villa on reagoinut siihen erinomaisilla hankinnoilla, joiden avulla avauskokoonpano on varsinkin hyökkäyssuuntaan todella laadukas. Ehkä jopa laadukkaampi kuin viime kaudella.

Ihanneavaus

Aston Villan ihanneavauskokoonpano kaudella 2021-22.

Pelaajalista

[table id=242 /]

Mistä sijoista Aston Villa pelaa ensi kaudella? Mitä haasteita voi olla luvassa? Entä mitä mahdollisuuksia? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla arvio sijoituksesta”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 5.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Grealish lähti, mutta joukkue on silti vahvistunut

Sijat: 8-10

Aston Villa ei enää pelaa sarjapaikastaan, vaan on valmis taistelemaan europeleihin pääsystä. Villan pelaajamateriaali on laadukas ja jo viime kaudella se osoitti, kuinka laadukasta jalkapalloa se pystyy parhaimmillaan pelaamaan.

Joukkueen hyökkäyskalusto on vahvistunut tulevaksi kaudeksi entisestään ja nyt tulivoimaa löytyy laajalta rintamalta. Ollie Watkins ja Danny Ings ovat takuuvarmoja yli kymmenen valioliigamaalin miehiä. Leon Bailey on pienoinen arpa, mutta loistava viime kausi Bundesliigassa (tehot 9+8) on lupauksia herättävä. Orkesteria johtaa Emiliano Buendía, josta tulee olemaan paljon iloa Dean Smithin johtamalle ryhmälle.

Danny Ings halusi uuden haasteen urallaan. Kuva: Getty Images.

Vahvan hyökkäyskaluston lisäksi Villalla on laadukas puolustus, jonka viimeisenä lukkona toimii Argentiinan maajoukkuepaidassakin ihastuttanut Emiliano Martínez.

Nimivahvalla joukkueella on valtava potentiaali ja se tulee olemaan kauden aikana inhottava vastus ihan jokaiselle. Arviomme mukaan se ei kuitenkaan aivan tule riittämään vielä europelipaikoille.

Mahdollisuudet

Kaiken mennessä nappiin Villa pystyy lunastamaan itselleen europelipaikan ensimmäistä kertaa sitten kauden 2009-10. Tämän toteutumiseksi joukkueen on löydettävä sopiva tasapaino hyökkäyksen ja puolustuksen välille, ja avainpelaajien on pysyttävä pelikunnossa läpi kauden. Lisäksi hankintojen on sopeuduttava nopeasti.

Haasteet

Kuka johtaa joukkuetta nyt, kun Jack Grealish lähti?

Kapteenin menetys on valtava takaisku Aston Villalle, vaikka paikkaajat ovat nimekkäitä ja potentiaalisia uusia vastuunkantajia. Grealish jätti kuitenkin valtavan aukon, jota ei välttämättä saada ainakaan heti kättelyssä täytettyä. Alkukausi voikin osoittautua joukkueelle kompastuskiveksi melko suurien muutosten takia.

[td_block_11 custom_title=”Aston Villa -uutiset” tag_slug=”aston-villa” limit=”2″ ajax_pagination=”load_more”]