Bournemouthin Dean Courtilla täydennettiin maanantai-iltana Valioliigan seitsemäs kierros, ja saatiin sen päätteeksi tulostaululle kotivoitto.

Varsinkaan ottelun alku ei tapahtumien puutteesta kärsinyt.

Kirsikoiden vieraaksi saapunut Crystal Palace sai kylmän tervetulotoivotuksen heti neljän minuutin pelin jälkeen; David Brooks iski uransa ensimmäisen valioliigaosuman verkkoon todella upella nostolla yläriman kautta.

That Stat Football

@That_Stat_
What a finish from David Brooks 😲👌

Bournemouth lead Crystal Palace 1-0

#BOUCRY #football #MNF

Ensi kertaa Eaglesin avaukseen noussut Max Meyer kaadettin paria minuuttia myöhemmin aivan boksin ulkopuolella. Luka Milivojevicin veto muutti suuntaa muurista, ja painui sivuverkkoon.

Vartin kohdalle tultaessa ote oli melko vahvasti Bournemouthin, jonka hyökkäyksissä oli sekä dynamiikkaa että loogisutta. Palacen vastapistot tyrehtyivät usein hätäisiin syöttöihin, joiden kohteena tai antajana toistuvasti Wilfried Zaha.

Matt Scott

@Matt5cott
Bournemouth’s pace, passing and movement will cause better teams than Palace problems. And in the Premier League there are lots of them. #BOUCRY

Avausosuman iskenyt Brooks merkkautti nimensä pöytäkirjaan toistamiseen vähän ennen puolen tunnin täyttymistä, ajamalla Patrick van Aanholtin jaloille melkoisen myöhässä – varoitus.

Ensimmäisen vartin kaahailu seestyi jakson loppua kohden, mikä hyödytti vierailijoita selkeästi – tilanteita nähtiin nyt molemmissa päädyissä. Ne eivät kuitenkaan johtaneet selkeisiin maalipaikkoihin, eikä jakson loppupuoli noussut muutenkaan alun kanssa samalle tasolle.

Joko Roy Hodgson keksi taikatemppuja kopissa, tai sitten Eddie Howen ryhmän keskittyminen hukkui tauon aikana – toisen jakson alku mentiin Crystal Palacen hyökkäysten merkeissä.

55. minuutilla van Aanholt ampui etukukulmaan pommin, jonka tielle Asmir Begovic ei onnekseen ehtinyt tunkea sormiaan. Pallo maalin kattoon, tilanne 1-1. Hidastuksesta näkyi, että hollantilainen oli melko selkeästi paitsiossa, mutta sellaista ei liputettu.

Tasoitus joka tapauksessa toisen jakson alun peliin nähden hyvin ansaittu. Jälkimmäisen ottelupuolikkaan ensimmäisen vartin aikana pallonhallinta oli yhdeksänkymmentäviisiprosenttisesti Palacella.

Jos dynaaminen ja valtavalla vauhdilla rullaava peli on Bournemouthin vahvimpia aseita, eivät erikoistilanteet ole aivan yhtä iso uhka. Varttia ennen täyttä aikaa joukkue sai vaparin erittäin hyvältä etäisyydeltä. Ratkaisuna Ryan Fraserin pieni siirto sivuun, Simon Francisin laukaus reilut neljä metriä vasemmalta ohi maalin.

83. minuutilla Wayne Hennessey pelasti Palacen varmalta takaiskulta jalkatorjunnalla, ja esti Calum Wilsonin johto-osuman. Minuuttia tämän jalkapelastuksen jälkeen walesilainen ehti käsineen aivan tolpan juureen seuraavan puskun tielle. Seuraavassa hetkessä veskarille tarjoiltiinkin jo kovempaa viittaa; Mamadou Sakho iski kädellään turhaan Jefferson Lermaa kaulaan boksissa; selvä rankkari.

Junior Stanislas tuli lähes suoraan vaihdosta täplälle, ja ratkaisi ottelun: 2-1. Lopulta kumpikaan joukkue ei hurjaan kokonaisesitykseen yltänyt – ottelun lopullinen ratkaisu tapahtui typerän virheen seurauksena.

Kävi hyvin selväksi, ettei Cherriesin ravaaminen kanna koko ottelun mittaa; ei ainakaan Crystal Palacen kaltaista joukkuetta vastaan. Vieraiden pelissä hyvää oli lähinnä keskikentän Milivojevicin ja Meyerin pelaaminen. Zaha tarvitsee valtavan itseluottamusryöpyn onnistuakseen, mutta sellaisia ei varsinaisesti tässäkään pelissä ollut tarjolla.