Brighton ja Chelsea iskivät yhteen tiistain ainoassa Valioliiga-ottelussa. Alun perin ohjelmassa olisi ollut myös Burnleyn ja Watfordin välinen kamppailu, mutta se päätyi pitkälle siirrettyjen ottelujen listalle.

Kotijoukkueella oli alla kova hegemoniavääntö Crystal Palacea vastaan, jossa se nousi lopussa tasoihin. Chelsea joutui viime pelissään nöyrtymään Manchester Cityn vieraana lukemin 0-1.

Tiistain ottelussa päädyttiin lopulta pistejakoon lukemin 1-1.

Kuten Palacea vastaan, niin myös nyt Lokit lähti peliin vauhdilla. Parin minuutin jälkeen Brighton oli jo lähellä maalintekoa.

Nopean pallonsiirtelyn päätteeksi Danny Welbeck syötti näppärästi jalkansa takaa pallon Jakub Moderille. Tämä haki taka-alakulmaa, mutta Thiago Silvan jalan alta sujahtanut kuti niukasti ohi.

Chelsealla oli vaikeuksia päästä kamppailuun mukaan. Kotijoukkue eteni hanakasti ja suoraviivaisesti laitojen kautta kohden lontoolaisten puolustusaluetta.

Kokenut kärkipelaaja Danny Welbeck piti Chelsean puolustuksen kiireisenä. Getty Images.

Pallottomana Brighton vei tilan todella aggressiivisella ja korkealla prässillään, joten Thomas Tuchelin luotsaama ryhmä sortui lähinnä roiskimaan pidempiä palloja.

Chelsea kuitenkin osoitti vaikeuksista huolimatta vaarallisuutensa noin vartin kohdalla. Romelu Lukakulta pieni siirto boxin rajan tuntumaan.

César Azpilicueta laukoi heti ensimmäisellä kosketuksellaan hakien etuyläkulmaan, mutta maalivahti Robert Sánchez torjui tilanteen kulmapotkuksi.

Viitisen minuuttia myöhemmin kotijoukkueen huippunopea Tariq Lamptey hassuteli vierasjoukkueen pelaajia oikealla laidallaan ja lähetti keskityksen maalille.

Chelsean puolustus selvitti uhkaavan tilanteen vaivoin. Lamptey oli alkuottelun ehdottomia hahmoja ja aiheutti kasvattajaseuralleen valtavia ongelmia.

Lontoolaisjätti pyrki rauhoittamaan peliä ja viemään vauhdin Brightonin pelistä. Chelsea saikin pidempiä pallonhallintajaksoja, mutta pallolliset ratkaisut olivat kovin summittaisia.

Vierasjoukkue osoitti kuitenkin henkilökohtaisella tasolla pian suuruuteensa. Brighton sai hallinnastaan huolimatta kylmää vettä niskaansa.

28 minuuttia kellossa ja Chelsean laitapelaaja Hakim Ziyech tälläsi upean vasemman jalan laukauksen noin paristakymmenestä metristä etukulmaan. Chelsea johtoon.

Pienen shokkivaiheen jälkeen Brighton otti jälleen lievän hallinnan pelistä. Chelsean pelaajien eleistä toisilleen paistoi lievä turhautuminen, vaikka joukkue johti peliä.

Hakim Ziyech seurakaveriens ympäröimänä komean vasurinsa jälkeen. Getty Images.

Pelillisesti lontoolaiset olivat yllättävän hukassa avausjaksolla. Parempi joukkue oli Brighton, mutta maalit lasketaan. Chelsea teki tarvittavan.

Toiselle jaksolle Graham Potterin luotsaama ryhmä tuli jälleen todella ennakkoluulottomasti, mutta myös Chelsea loi aktiivisemmin uhkaa Lokkien maalille.

Lontoolaiset olivat tauolla tehneet ainakin jonkin verran läksynsä ja joukkue sai jatkon alkuhetkillä ohitettua kotijoukkueen prässilinjan tehokkaammin. Tällä tavalla Chelsea pääsi etenemään nopeampiin hyökkäyksiin.

Alkuhetkien aaltoilun jälkeen kotijoukkue alkoi pikkuhiljaa painamaan pelin taas enemmän Chelsean päätyä kohden.

Kamppailun ensimmäinen varoitus nähtiin vasta vajaan tunnin kohdalla. Lamptey blokkasi ensin Marcos Alonson laukauksen ja lähti kirmaamaan vastaiskuun. Alonso lähti perään ja kaatoi nuoren englantilaiskiiturin ja katseli keltaista.

Hetki tästä kotijoukkue oli todella lähellä tasoitusta. Alexis Mac Allister pääsi yrittämään boxin sisältä. Kuti otti kimmokkeen Chelsean puolustuksesta, mutta maalivahti Kepa venytti komeasti näppinsä palloon.

Mac Allister meni itse antamaan seurannutta kulmapotkua. Lontoolaisten merkkaus petti pahasti ja keskuspuolustaja Adam Webster pääsi täysin vapaasti puskemaan tasoituksen noin pilkun tietämiltä.

Tasoitus oli pelitapahtumiin nähden ansaittu, koska kotijoukkue oli ollut aloitteellisempi osapuoli ensimmäisen tunnin.

Adam Webster tuuletti tasoitusmaaliaan villisti. Getty Images.

Chelsea tuli tasoituksen jälkeiset hetket lujaa, mutta saamatta tulosta. Pian Brighton oli taas järjestämässä ongelmia lontoolaisten maalilla.

Maalin viimeistelly Webster purjehti keskialueelta koko kentän läpi, mutta viimeinen syöttö maalille jäi Kepan hyppysiin.

Vieraiden tähtikärki Romelu Lukaku oli lähellä viedä hengen The Amexilla reilun 70 minuutin kohdalla. Belgialainen ampaisi paitsion rajamailta pystyyn ja tulinen kuti kohden etukulmaa. Sánchez kuitenkin torjui.

Noin vartti ennen täyttä aikaa Chelsea alkoi ottamaan vahvempaa otetta pelitapahtumista. Hirveällä intensiteetillä taistellut kotijoukkue alkoi selvästi osoittamaan väsymisen merkkejä.

Tuchel reagoi noin 80 minuutin kohdalla ja teki triplavaihdon, koska voitto oli lipumassa sormien välistä. Kentältä poistuivat Ziyech, Lukaku ja Jorginho.

Tilalle juoksivat Timo Werner, Kai Havertz ja Mateo Kovačić. Lisää hyökkäysvoimaa kentälle.

Chelsea painoi peliä vimmatusti kohden Brighton maalia ja kotijoukkueen kannalta tilanne alkoi kääntyä selviytymistaisteluksi, jossa vastaiskuihin lähdöt valikoitiin hyvin tarkasti.

Lisäaikaa kamppailuun tuli neljä minuuttia. Hämmentävästi loppuhetkillä otteen otti jälleen Brighton ja vei pelin Chelsean päätyyn. Todella ennakkoluulottomasti alusta asti pelannut kotijoukkue haki voittomaalia.

Kotijoukkueelta ehdottoman kunniamaininnan mahtavasti pelanneen maalintekijän Websterin lisäksi ansaitsi Marc Cucurella.

Peli päättyy tasan 1-1 ja yhtään vähempää Brighton ei ottelusta ansainnut. Chelsealle tulos on luonnollisesti pettymys.