Manchester Unitedin pelintekijä Bruno Fernandes oli jälleen tiistaina joukkueen johtohahmo, kun punapaidat ottivat Mestarien liigassa 4-1-kotivoiton turkkilaisesta Başakşehirista (lue otteluraportti).

Fernandes avasi isäntien maalitilin jo seitsemännellä minuutilla upella kanuunalla ja tuplasi saldonsa kymmenisen minuuttia myöhemmin, kun Başakşehirin maalivahti Mert Günok pudotti pallon vahingossa suoraan hänen jalkoihinsa.

Reilun puolen tunnin jälkeen Fernandesille avautui sauma hattutemppuun, kun United sai rangaistuspotkun Marcus Rashfordiin kohdistuneesta rikkeestä. Fernandes on manchesterilaisten pilkkujärjestyksessä ensimmäinen vetäjä, mutta hän antoi pallon Rashfordille, joka iski kauden viidennen osumansa Mestarien liigassa. Daniel James viimeisteli loppulukemat taululle toisen jakson lisäajalla.

Fernandes on ampunut Unitedissa jo 12 pilkkua sisään, vaikka hän siirtyi seuraan vasta viime tammikuussa. Hänellä oli kuitenkin tiistaina tuoreessa muistissa viime lauantain ottelu West Bromwichia vastaan, jossa hän epäonnistui pilkussa ensimmäisellä yrittämällään. Rangaistuspotku uusittiin, koska maalivahti Sam Johnstone irtosi viivaltaan liian ajoissa, ja Fernandes pisti kuulan toisella kerralla pussiin.

– Tietysti jokainen pelaaja haluaa tehdä hattutempun, mutta viime Valioliiga-ottelun jälkeen sanoin Rashylle, että hän laukoo seuraavan, selvensi Fernandes Sky Sportsin mukaan.

– Muistin sen, ja ajattelin myös, että koska hän on yksi parhaista maalintekijöistä Mestarien liigassa, hänelle olisi tärkeää saada siitä itseluottamusta.

– Mutta sillä ei ole väliä, kuka laukoo pilkut. Tärkeintä on, että tekee maalin.

Unitedin manageria Ole Gunnar Solskjæriä ei haitannut, että Fernandes antoi pilkkuvastuun toiselle pelaajalle.

– Bruno on todella itsevarma ja myös Marcus on todella hyvä laukomaan pilkkuja. Jos Brunosta tuntuu, että hän haluaa antaa sen Marcusille, niin siitä vain. Anthony [Martial] laukoi yhden RB Leipzigia vastaan, joten miksi ei? He voivat jakaa niitä.

Manchester United on neljän ottelun jälkeen H-lohkon piikkipaikalla kerättyään yhdeksän pistettä. Sen perässä ovat kuuden pisteen Paris Saint-Germain sekä RB Leipzig ja viimeisenä viilettää kolmen pisteen Başakşehir.

Seuraavassa lohkopelissään United kohtaa ensi viikon keskiviikkona PSG:n kotikentällään.