Manchester Unitedin manageri Ole Gunnar Solskjær on vihjannut estävänsä Bruno Fernandesia edustamasta Portugalin maajoukkuetta maaliskuun MM-karsintapeleissä.

Britannian hallituksen nykyisten koronarajoitusten vuoksi, maajuokkuetehtäviin osallistuminen pakottaisi Fernandesin 10 päiväksi karanteeniin palattuaan Manchesteriin.

Portugalilaistähdeltä jäisi täten väliin ainakin Unitedin tärkeät Valioliiga-ottelut Brightonia ja Tottenhamia vastaan – lopputulos, jonka Solskjær haluaa ymmärrettävästi välttää.

Kyseessä on sama ongelma, johon Liverpoolin manageri Jürgen Klopp otti kantaa keskiviikkona. Saksalaisluotsi ei näiltä näkymin aio päästää pelaajiansa maajoukkuetehtäviin, ellei karanteenimääräystä kumota.

LUE MYÖS: Jürgen Klopp on valmis kovaan ratkaisuun, jos ankara linjaus ei muutu: ”Emme voi pitää kaikkia tyytyväisinä”

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Britannian punaiselle listalle lukeutuu Portugalin lisäksi 32 muuta maata, joista saapuessaan on jäätävä 10 päiväksi karanteeniin. Kuva: Getty Images

Kysyttäessä aiheesta Unitedin maalittoman Crystal Palace -tasapelin jälkeen, osoitti Solskjær samalla tavalla mieltään hallituksen nykyisistä linjauksista.

– Emme ole istuneet alas ja tehneet päätöstä siitä [osallistuuko Fernandes Portugalin maajoukkuepeleihin], mutta siinä ei ole mitään järkeä jos menetämme hänet 10 päiväksi karanteeniin. Ei tietenkään ole, Solskjær totesi.

[readmore from=Manchester-United]

– Me olemme niitä, jotka maksavat pelaajille palkkaa. Minun ymmärrykseni mukaan FIFA:n säännöt sanovat, ettei meidän ole päästettävä heitä menemään.

– Joten uskon tämän olevan hankala päätös tehdä. Haluan Brunon olevan valmis Brightonia ja Tottenhamia vastaan, sekä Eurooppa-liigan mahdollista jatkopeliä varten. Totta kai haluan.

Solskjærin joukkue on ollut hyvin riippuvainen Portugalin tähtipelaajasta, joka on auttanut Manchester Unitedin toiseksi Valioliigassa. Tällä kaudella pelintekijä on takonut nimiinsä huikeat 22 maalia ja 13 maalisyöttöä, kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan.