The Athletic: Arsenal-laiturin sopimus julkistettaneen vielä tällä viikolla

© Kuva: Getty Images

The Athleticin toimittaja David Ornstein kertoo Arsenalin neuvotteluiden 18-vuotiaan Bukayo Sakan leirin kanssa olevan käytännössä valmiit.

– Nyt ollaan hiomassa viimeisiä kulmia monivuotisesta jatkosopimuksesta. Seuran odotetaan ilmoittavan sen syntymisestä vielä tällä viikolla.

Sakan tarina on viime aikoina ollut tarunhohtoinen. Vaikka Hale End -kasvatti pelasi loukkaantumisten vuoksi aimo osan kaudesta vasemman puolustajan tontilla, on maaleja kaikki kilpailut mukaan lukien syntynyt kolme, maalisyöttöjä tilillä on 10. Tämä yhdistettynä joukkueen tuskaiseen taipaleeseen on melkoinen saldo pelaajalle, jonka nimi oli kauden alkaessa edustusjoukkueen papereissa vielä varsin sivuroolissa.

Ornstein näkee Sakan jopa kandidaattina Englannin A-maajoukkueen ensi kesän EM-kisaryhmään.

Pelaajan monikäyttöisyys saattaa olla Arsenalille kullanarvoista.

– Valioliigan uudelleenkäynnistymisen jälkeen joukkue on pelannut neljä ottelua 11 päivän sisään. Saka on näistä jokaisessa nähty eri pelipaikalla. Ensin oikeana laiturina Man Cityä vastaan, sitten vapaan kasin roolissa Brighton-ottelussa, ja wingbackina kaivatussa paluussa voittojen tielle Southamptonissa. FA Cupin taistossa Sheffield Unitedia vastaan hän taas kuului hyökkäystrioon vasemmalla laidalla.

Sakan edellisen sopimuksen viimeinen vuosi käynnistyi tänään.