Lincoln City – Liverpool 2-7 (0-4)

Liverpool selvitti omassa ottelussaan odotetusti Lincoln Cityn selkein lukemin. Maali-iloittelut alkoivat jo yhdeksännellä peliminuutilla, kun Xherdan Shaqiri löysi maalin. Maalivireen löytänyt Takumi Minamino tuplasi johdon 18. minuutilla. Vielä ensimmäisellä puoliskolla 19-vuotias Curtis Jones vei kahdella osumallaan Liverpoolin jo neljän maalin karkumatkalle.

Liverpool jatkoi maalimättäjäisiä heti toisen puoliskon alussa. Minamino teki illan toisensa, kun Lincolnin pelaajat vielä virittäytyivät pelitunnelmaan tauon jälkeen.

Lincoln sai laihaa lohtua tunnin paikkeillaan, kun Tayo Edun ja Lewis Montsma osuivat molemmat kertaalleen. Välissä Liverpoolin Marko Grujić kaunisteli myös lukemia, joten Lincolnilla oli edelleen 2-6-kokoinen vuori kiivettävänä.

Se vuori ei ottelun aikana enää madaltunut. Päinvastoin, sillä Divock Origi tälläsi vielä kertaalleen loppunumeroiksi 2-7.

Liverpool kohtaa Liigacupin neljännellä kierroksella Arsenalin kotona.

Manchester City – Bournemouth 2-1 (1-1)

Kesällä Manchester Cityyn isolla rahalla siirtynyt Nathan Aké kohtasi entisen seuransa Bournemouthin – joskin vaihtopenkin puolelta. Viime kauden päätteeksi Mestaruussarjaan pudonnut Bournemouth laittoi kovasti Manchesterin siniselle joukkueelle. Tauolle siirryttiin 1-1-tasatilanteessa.

Vasta 17-vuotias debytantti Liam Delap aloitti maalinteon viemällä Cityn johtoon 18. minuutilla. Bournemouth vastasi kuitenkin nopealla kuittauksella, kun Sam Surridge toi Kirsikat tasoihin.

City otti hallinnan jälkeen ansaitun 2-1-johdon Phil Fodenin maalilla. Ensin Riyad Mahrez täräytti boksin reunalta tolppaan. Paluupallo tuli suoraan Fodenin jalkoihin, jolla oli helppo työ lyödä pallo tyhjiin ohi Mahrezin laukauksen torjuntaa yrittäneen Mark Traversin. Fodenin osuma jäi lopulta pelin viimeiseksi.

City-leiri sai lisäajalla vielä ylimääräisiä sydämentykytyksiä, kun maailman parhaiden pelaajien joukkoon kuuluva Kevin De Bruyne jäi tuskallisen näköisesti makaamaan kentän pintaan Lewis Cookin rikkeestä. Belgialainen kuitenkin kaikkien onneksi nousi lopulta tolpilleen ja pystyi jatkamaan ottelun viime hetket loppuun.

Manchester City kohtaa Liigacupin neljännellä kierroksella Burnleyn vieraissa.

Manchester City

@ManCity
FULL-TIME | We're through! 🙌

In the @Carabao_Cup fourth round we will travel to Turf Moor to face Burnley.

🔷 2-1 🍒 #ManCity | mancity.com

Illan kolmannessa ottelussa Aston Villa päihitti Bristol Cityn vieraissa 0-3. Aston Villa kohtaa Liigacupin neljännellä kierroksella Stoken kotona.