Chelsean taival tämän kauden Mestarien liigassa päättyi lauantaina, kun se hävisi neljännesvälierien toisessa osaottelussa Bayern Münchenille 1-4. Hallitseva Saksan mestari eteni jatkoon yhteismaalein 7-1.

Valioliigasta Mestarien liigassa on mukana vielä Manchester City, joka kohtaa puolivälierävaiheessa ranskalaisen Lyonin.

Today’s team to play Bayern Munich! 📝 #BAYCHE

Bayern hallitsi ottelun alkua täydellisesti ja sai rangaistuspotkun ennen kymmenen minuutin täyttymistä, kun Chelsean maalivahti Willy Caballero kaatoi maalintekoon karanneen Robert Lewandowskin ja sai keltaisen kortin. Puolalaishyökkääjä asteli itse pallon taakse ja pyssytti pilkulta kauden 12. osumansa Mestarien liigassa. 1-0 (4-0).

Chelsealla oli suuria vaikeuksia päästä otteluun mukaan, ja Bayern siirtyi kahden maalin johtoon 24. minuutilla. Chelsean keskikenttäpelaaja Mateo Kovačić menetti pallon omalla puoliskollaan ja Lewandowski sai kaikessa rauhassa tarjoilla paikan Ivan Perišićille, joka ujutti pelivälineen etunurkasta sisään. 2-0 (5-0).

Muutamaa minuuttia myöhemin lontoolaiset luulivat jo kaventaneensa, kun Callum Hudson-Odoi laukoi kierteisen kudin takanurkkaan, mutta maalin syöttänyt Tammy Abraham oli ollut paitsiossa, joten osuma hylättiin.

Chelsea sai lopulta kavennuksensa hieman ennen taukoa. Bayernin maalivahti Manuel Neuer torjui Emerson Palmierin keskityksen suoraan eteensä ja Abraham oli ensimmäisenä paikalla reagoimassa. 2-1 (5-1).

Sky Sports Statto

@SkySportsStatto
⚽ Tammy Abraham has scored his 12th goal away in all competitions this season

No player has scored more away goals in a single season for @ChelseaFC since Didier Drogba (18) in 2009-10 #UCL

Avausjaksolla Bayern Münchenillä oli kahdeksan maalintekoyritystä ja Chelsealla kaksi.

Saksalaiset iskivät kolmantensa vartti ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Lewandowski antoi vasemmalta laidalta nappikeskityksen maalin edustalle Corentin Tolissolle, joka sai häiritsemättä ohjata pallon sisään. 3-1 (6-1).

Bayern ja Lewandowski osuivat vielä kertaalleen 84. minuutilla. Tällä kertaa oli Álvaro Odriozolan vuoro tarjoilla Lewandowskille, joka nousi rangaistusalueella omiin korkeuksiinsa ja puski pelivälineen verkkoon. 4-1 (7-1).