Chelsealla toinen jalka Mestarien liigan välierissä – Mason Mount ja Ben Chilwell hyödynsivät Porton kohtalokkaat virheet

© Kuva: Getty Images

Chelsea nujersi FC Porton Mestarien liigan puolivälierävaiheen ensimmäisessä osaottelussa 2-0-lukemin.

Kaksi vierasmaalia asettavat Chelsean toisen jalan jo välierien puolelle. Ratkaiseva osaottelu pelataan ensimmäisen tapaan Sevillassa, ensi viikon tiistaina.

Ensimmäinen puoliaika eteni hyvin paljolti Chelsean hallinassa, mutta maalipaikoilla lontoolaisseura ei oikeastaan herkutellut.

32. minuutilla Mason Mount teki kuitenkin avausjakson ainoan maalin, vietyään Chelsean vierasottelussaan johtoon komealla tavalla.

Jorginho pelasi pallon nuorelle englantilaistaiturille rangaistusalueen ulkopuolella. Mountia merkannut Zaidu Sanusi yritti katkaista syötön, mutta onnistui yrityksessään pahemman kerran.

Mount kääntyi näyttävästi ympäri rangaistusalueen sisälle ja laukoi pallon tarkasti vasempaan alakulmaan. Maalivahti Agustin Marchesinin olisi kenties pitänyt pystyä tilanteessa parempaan, sillä laukaus tuli hyvin pienestä kulmasta.

Maali oli Mountin ensimmäinen koskaan Mestarien liigassa. 22-vuotias on tehnyt tällä kaudella yhteensä kahdeksan maalia 40 otteluun kaikki kilpailut mukaan lukien.

Ensimmäisellä puoliajalla ei enempää maaleja nähty, mutta täysin vedenpitävä ei Chelsean puolustus ollut.

Porton ensimmäisestä laukauksesta kohti maalia vastasi Otávio, jonka sisäkierteinen kulmapotku vasemmalta laidalta oli mennä suoraan sisään. Edouard Mendy oli tolppiensa välissä kuitenkin hyvin hereillä ja torjui yrityksen.

Porton konkaripuolustaja Pepe ja Marko Grujic pakottivat Mendyn myös torjuntatöihin ennen puoliaikavihellystä, mutta Chelsea piti johdostaan tiukasti kiinni.

Heti toisen jakson alussa Timo Wernerille aukesi loistava sauma tuplata Chelsean johto Mountin keskityksestä, mutta saksalaishyökkääjän pusku lähietäisyydeltä meni yli riman.

Moussa Marega aiheutti sen jälkeen ongelmia Chelsean puolustukselle, mutta hyvin vastaan tullut Mendy torjui jälleen.

Luis Díaz ja Marega kalastelivat ahneesti myös rangaistuspotkuja, mutta erotuomari ei Porto-hyökkääjien kaatuiluista kiinnostunut.

Ottelun viimeisen kympin aikana Chelsea lopulta tappoi pelin.

Vaihdosta sisään tullut Christian Pulisic ampui ensin kovan laukauksen, joka kimposi ylärimasta ulos 84. minuutilla.

Vain minuuttia myöhemmin Jesus Coronan karmaiseva pallonmenetys antoi korkealta prässänneelle Ben Chilwellille sauman juosta vapaasti läpiajoon, minkä englantilaispuolustaja päättäväisesti tekikin.

Nopeajalkainen Chilwell jätti Porton puolustajat taakseen, ohitti maalivahdin ja laukoi pallon tyhjiin näyttävän juoksun päätteeksi. Maali oli myös hänen ensimmäinen Mestarien liigassa. Ottelu päättyi lopulta Chelsean 2-0-voittoon.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.