Chelsea on aloittanut valmistelemaan dokumenttia, jolla se aikoo pyytää mahdollisuutta erota Euroopan Superliigasta. Myös Manchester Cityn kerrotaan vetäytyvän jalkapallomaailmaa ravistelevasta kohuprojektista mahdollisimman pian.

Chelsean päätöksestä uutisoi ensimmäisenä BBC, jonka jälkeen The Athletic, Sky Sports ja Daily Telegraph ovat myös vahvistaneet tiedon. Manchester Cityn erosta tiesi kertoa ensimmäisenä The Sun, jonka jälkeen yllämainitut lähteet ovat vahvistaneet tiedon.

Chelsea on ensimmäinen seura 12 Euroopan Superliigaan liittyneestä joukkueesta, jonka on uutisoitu vetäytyvän hankkeesta. Sadat kannattajat saapuivat Stamford Bridgen edustalle tiistai-iltana vaatimaan lontoolaisseuran eroa, missä he ovat nähtävästi onnistuneet.

KATSO MYÖS: Chelsea-fanit järjestäneet suuren mielenosoituksen stadionin ulkopuolelle – ”Ahneet paskiaiset!”

[readmore from=Euroopan-Superliiga]

The Guardian uutisoi jo tiistaiaamupäivänä, että Chelsea ja Manchester City olisivat tulleet katumapäälle Superliigaan liittymisestä sen jälkeen, kun kaikki siihen osallistuvat seurat uhattiin heittää Mestarien liigasta ulos.

– En ole lainkaan yllättynyt, että Chelsea on päättänyt vetäytyä. Sanoin jo maanantaiaamuna, etten uskonut heidän haluavan mukaan siihen junaan. He eivät kuitenkaan halunneet jäädä asemalle, kommentoi Chelsean entinen skottipelaaja Pat Nevin BBC:lle.

KATSO MYÖS: Chelsean seurajohtaja Petr Čech marssi ”järkyttyneenä” mielenosoittajien eteen – ”Antakaa meille aikaa!”

Chelsea kohtaa tiistaina Brightonin illan ainoassa valioliigaottelussa. Ottelun oli määrä alkaa kello 22:00, mutta kattavien lähteiden mukaan avausvihellys viivästyy vartilla kannattajien mielenosoituksen takia.

LUE MYÖS: