Chelsea sai makean koston FA Cupin mestaruuden viime viikonloppuna voittaneesta Leicesterista tiistai-iltana, kun Thomas Tuchel johdatti joukkueensa 2–1-voittoon Stamford Bridgellä.

Chelsea nousee voittonsa myötä kolmanneksi Valioliigan sarjataulukossa. Leicester on toistaiseksi neljäs, mutta Liverpool voi nousta keskiviikkona Kettujen edelle voittamalla Burnleyn vieraissa kauden toiseksi viimeisessä ottelussaan.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Chelsea FC

@ChelseaFC
GET IN THERE! 😎

UP. THE. CHELS.

Chelsea aloitti ottelun räväkästi. Leicesterin puolustus joutui kerta toisensa jälkeen koetukselle, kun kotijoukkue laukoi jopa neljä kertaa ensimmäisen 10-minuuttisen aikana.

Kasper Schmeichel ja kumppanit pitivät maalinsa kuitenkin puhtaana ja selvisivät säikähdyksellä. Tämän jälkeen erotuomari Mike Dean ajautui huomion keskipisteeksi kahden kyseenalaisen tuomion myötä.

Noin vartin kohdalla Caglar Soyuncu ryntäsi voimalla Christian Pulisicin selkään ja astui holtittomasti amerikkalaislaiturin nilkoille. Dean ei kuitenkaan ottanut edes keltaista korttia esille.

Hetkeä myöhemmin Timo Werner oli ryöstää pallon Youri Tielemansilta rangaistusalueen sisällä, mutta belgialaistaituri potkaisi voimalla Chelsea-hyökkääjää jaloille.

Stamford Bridgen yleisön protestoidessa Dean vihelsi tilanteesta kuitenkin rikkeen Werneriä vastaan. Edes VAR ei puuttunut tilanteeseen, josta olisi kenties pitänyt viedä pallo suoraan pilkulle.

Jos alla oleva upotus ei näy, voit katsoa sen tästä.

ESPN FC

@ESPNFC
Should Chelsea have had a penalty for this foul on Timo Werner?! 🤔

Chelsea jatkoi painostamista ja sai pallon kahdesti myös maaliin. Kummallakin kertaa osumasta vastasi Werner, jonka riemukkaat tuuletukset kotiyleisön edessä osoittautuivat kuitenkin turhiksi.

Ensin saksalaishyökkääjä viimeisteli pallon vasempaan alakulmaan paitsioasemasta, eikä maalia voitu täten hyväksyä.

Sen jälkeen Wernerin osuma lähietäisyydeltä hylättiin, koska pallo oli osunut häntä ensin käteen. Ensimmäinen puoliaika tuli täten päätökseen maalittomassa tasatilanteessa.

ESPN FC

@ESPNFC
Timo Werner has a goal ruled out for handball 😳

Ensimmäisellä jaksolla Chelsea kärsi myös pahaenteisen takaiskun, kun N’Golo Kanté jouduttiin ottamaan pois kentältä ilmeisen loukkaantumisen takia. Toisella puoliajalla Chelsean onni kuitenkin kääntyi, eivätkä VAR-tarastukset enää pilanneet kotifanien juhlia.

Vain kaksi minuuttia pelin jatkumisen jälkeen Antonio Rüdiger ohjasi Ben Chilwellin keskityksen kulmapotkusta sisään ja Chelsea siirtyi 1-0-johtoon. Osuma oli kasvosuojaan pukeutuneen saksalaistopparin valioliigauran kolmas Leicesterin verkkoon.

3 - Each of Antonio Rüdiger's last three Premier League goals have all come against Leicester City, accounting for 50% of his total goal tally in the competition (3/6). Hunter.

Ottelun 67. minuutilla Dean vihelsi rangaistuspotkun Chelsealle, kun Wesley Fofana astui Wernerin nilkoille puolustusalueensa sisällä.

Jorginho – joka on nyt Chelsean valioliigakauden paras maalintekijä 7 osumallaan – upotti pallon tavaramerkkimäisen loikkansa jälkeen oikeaan alakulmaan. 2-0 Chelsealle.

Noin vartti ennen päätösvihellystä Leicester laittoi pelin vielä jännäksi, kun Kelechi Iheanacho avasi vierasjoukkueen maalihanat Mateo Kovacicin pahan pallonmenetyksen jälkeen.

Iheanachosta tuli samalla Valioliigan historian ensimmäinen pelaaja, joka on onnistunut maalinteossa viikon jokaisena päivänä.

ESPN FC

@ESPNFC
Kelechi Iheanacho is the first player in PL history to score on all seven days of the week in the same season 🇳🇬👏

Minuutti ennen päätösvihellystä Ayoze Pérezille siunautui vielä yksi loistopaikka tasoitukseen, kun Ricardo Pereiran matala keskitys tavoitti espanjalaisen rangaistusalueen reunalta. Entinen Newcastle-tähti kuitenkin hassasi maalipaikkansa ja laukoi pallon taivaan tuuliin.

Lisäajalla vaihtopenkkien edustalle syttyi vielä suuri torikokous, kun Pereira rikkoi Chilwelliä kovin ottein. Tilanteesta selvittiin kuitenkin ilman joulukortteja ja Chelsea voitti pelin 2–1-lukemin.