Chelsea nappasi Mestarien liigassa tiistaina upean voiton Juventuksesta ja siirtyi samalla lohkonsa kärkeen. Lontoolaiset eivät jättäneet vieraille mitään mahdollisuuksia. Ottelu päättyi lopulta lukemiin 4-0.

Lontoolaiset myllyttivät hyökkäyksiä jatkuvalla syötöllä läpi ottelun varsinkin laitapuolustajien (Ben Chilwell ja Reece James) nousujen kautta.

Ottelun avausmaali nähtiin 25. peliminuutilla kulmapotkun jälkitilanteesta. Pallo kimposi boksin sisällä Trevoh Chalobahille, joka latasi pallon voimalla verkkoon. Maali oli 22-vuotiaalle topparille uran ensimmäinen Mestarien liigassa.

Maalia tarkastettiin vielä ennen hyväksymistä videolta, sillä pallo osui Antonio Rüdigerin käteen ennen maaliin johtanutta tilannetta. Tuomaristo ei kuitenkaan pitänyt sitä käsivirheenä.

Vain muutamaa minuuttia myöhemmin vieraat olivat todella lähellä tasoitusta, kun Alvaro Morata pääsi nostamaan pallon vastaan tulleen Edouard Mendyn yli. Thiago Silva ehti kuitenkin pelastamaan tilanteen viime hetkellä maaliviivalta. Muita huippupaikkoja vierailta ei juurikaan enää nähty koko ottelun aikana.

Harmaita hiuksia Thomas Tuchelin miehistölle aiheutti N’Golo Kantén vaihtoon tuleminen avausjakson loppupuolella. Ranskalainen keskikenttäpelaaja pyysi itse vaihtoa, ilmeisesti varotoimenpiteenä saatuaan jonkinlaisen iskun jalkaansa.

Kantén loukkaantuminen ei jäänyt lopulta Chelsean ainoaksi, sillä myös Ben Chilwell loukkaantui toisella jaksolla. Laitapuolustajan jalka vääntyi ikävän näköisesti ja hänet jouduttiin taluttamaan pois kentältä.

Chelsea hallitsi tapahtumia myös toisella jaksolla mielin määrin, eikä Juventus saanut oikeastaan mitään aikaiseksi. Lontoolaisten hallinta palkittiin toisen maalin muodossa 56. peliminuutilla.

Hurjassa vireessä oleva Reece James latasi pallon voimalla takakulmaan boksin sisältä. Englannin maajoukkuemies on iskenyt Valioliigassa tällä kaudella jo tehot 4+4 ja nyt syntyi myös kauden ensimmäinen osuma Mestarien liigassa.

5 - Reece James (5 goals, 5 assists) is one of only two players to both score 5+ goals and assist 5+ goals in all competitions for Premier League clubs this season, along with Mo Salah (16 goals, 7 assists). Hot.

Mikäli upotus ei näy, voit katsoa sen tästä.

Vain kaksi minuuttia Jamesin osuman jälkeen sinipaidat iskivät jälleen. Tällä kertaa lähietäisyydeltä pallon verkkoon toimitti Callum Hudson-Odoi.

3 - Chelsea have had three different English goalscorers in a single UEFA Champions League match for the very first time (Trevoh Chalobah, Reece James and Callum Hudson-Odoi). Lions.

Chelsealla oli paikat iskeä useampikin osuma vielä tulostaululle, mutta neljäs osuma nähtiin lopulta vasta lisäajalla. Loukkaantumisesta toipunut, ja vaihdosta kentälle tullut Timo Werner iski illan neljännen osuman ja se jäi myös kamppailun viimeiseksi.

Chelsea kohtaa alkulohkovaiheen viimeisessä kamppailussa Zenitin vieraskentällä. Juventus puolestaan isännöi Malmöa. Chelsea ja Juventus ovat molemmat varmistaneet jo jatkopaikkansa.