Chelsean paitasponsori, teleyhtiö Three on vahvistanut CBS:lle, että se on asettanut lontoolaisseuran kanssa tekemänsä yhteistyösopimuksen ”uudelleentarkasteluun”.

Päätöksen taustalla ovat Yhdistyneen kuningaskunnan hallituksen määräämät sanktiot Chelsean omistajaa Roman Abramovitšia vastaan. Venäläläismiljardööriin kohdistuvat pakotteet vaikuttavat oleellisesti myös Chelseaan, joka ei esimerkiksi pysty enää myymään ottelulippuja ja kauppatavaraa tai solmimaan uusia pelaajasopimuksia.

Threen ja Chelsean välinen sponsorisopimus on lehtitietojen mukaan voimassa kesään 2023 saakka ja arvoltaan 40 miljoonaa puntaa vuodessa.

– Sanktiot varjostavat Chelsean monia kaupallisia sopimuksia, kuten 52,5 miljoonan dollarin paitasopimusta Telecomin tuotemerkin Three kanssa ja 72 miljoonan dollarin arvoista peliasusopimusta Niken kanssa, kommentoi tieto- ja analyysiyritys Global Datan urheilualan analyysiyksikön johtaja Conrad Wiacek Goalille.

Wiacekin mukaan monet yritykset eivät halua, että niitä yhdistetään tällä hetkellä edes mielikuvissa Venäjään.

– Chelsea on edelleen yksi maailman suurimmista seuroista, ja sen menestys kentällä tekee siitä edelleen houkuttelevan kaupallisen kumppanin. Kun otetaan kuitenkin huomioon, että monet brändit pyrkivät ottamaan etäisyyttä Venäjän valtioon, jotkut saattavat olla varovaisia kumppanuuksien jatkamisen suhteen.

– Niken sopimus Chelsean kanssa on voimassa vuoteen 2032 asti, joten vaatemerkki saattaa päättää odottaa tilannetta, kunnes seuran myyntiä voidaan jatkaa. Hyundain ja Hublotin kaltaisilla brändeillä, joiden sopimukset ovat yhteensä yli 20 miljoonan dollarin arvoisia ja päättyvät kauden 2021-22 lopussa, ei kuitenkaan välttämättä ole tätä ylellisyyttä.

LUE MYÖS: