Sheffield Unitedin manageri Chris Wilder kutsuu kommentteja pelaajien yhteiskunnallisen vastuun heikkoudesta köyhiksi ja mauttomiksi.

Britannian terveysministeri sanoi perjantaina olevansa tyytymätön siihen tahtiin, jolla esimerkiksi valioliigatähdet sitoutuvat palkanalennuksiin koronavirustaistelun tukemiseksi. Valioliigaseurat ehdottivat samana päivänä 30 prosentin palkanalennuksia, joilla tuettaisiin muun muassa seurojen työntekijöitä. Tätä edelsi Tottenhamin kiukkua aiheuttanut päätös lomauttaa 550 työntekijää, samalla kun pelaajat ja johtoporras nauttivat täyttä palkkaa.

Muiden muassa Tottenhamin taakseen jättäneet Andros Townsend ja Danny Rose ovat kommentoineet tilannetta ja keskustelua omilla ulostuloillaan.

Blades-luotsi Wilder muistuttaa Englannissa hyvin vahvana elävän luokkayhteiskunnan vaikutuksista.

– Pelaajat ovat tiedostavia ihmisiä. Nämä pojat ovat työväenluokkaisista kaupungeista, esimerkiksi meidän pelaajistamme hyvin harva on käynyt yksityiskoulua. Näiden poikien perheenjäsenet työskentelevät terveydenhuollossa, eikä heille makseta siitä.

Organisoituminen ottaa aikansa.

– Pelaajat tekevät kyllä oikein, yhdistyksensä kautta. Yhtäkkiä kaikki olivat heidän kimpussaan, osoittelemassa sormella. Mielestäni se oli köyhää ja mautonta.

– Rahaa on liikenteessä paljon, varsinkin huipulla. Mutta tämä jalkapallomaa on muutakin kuin Valioliiga. Kunnon futisihmiset tekevät kunnon ihmisten tavoin.

Lähde: TalkSPORT