Christian Pulisic on liian hyvä Chelsean nykyiseen joukkueeseen, sanoo Yhdysvaltojen maajoukkueen entinen tähtipuolustaja Alexi Lalas.

Pulisic, 22, siirtyi Borussia Dortmundista Chelseaan kesällä 2019. Loukkaantumisongelmat hidastivat hänen läpimurtoaan Valioliigassa, mutta täysikuntoisena hän on kerta toisensa jälkeen osoittanut olevansa yksi Frank Lampardin tärkeimpiä hyökkäyspään pelaajia.

Chelsean tuloksellinen ailahtelevaisuus on kuitenkin turhauttanut Lalasta, jonka mielestä Pulisic ansaitsisi parempaa. Lontoolaisseura on Valioliigan sarjataulukossa yhdeksäntenä, eikä sen uskota taistelevan vielä tälläkään kaudella mestaruudesta.

– Sanon sen nyt ja sanon sen suoraan: Christian Pulisic on liian hyvä tähän Chelsea-joukkueeseen, Lalas täräytti State of the Union podcastissa.

– Juuri nyt hänen taitonsa menevät hukkaan Chelseassa.

Chelsea hävisi edellisessä Valioliiga-ottelussaan Manchester Citylle 1-3-lukemin. Suoritus Lampardin miehistöltä oli kokonaisuudessaan heikko, mutta Lalasin mielestä Pulisic oli siitä huolimatta ”ilmiömäinen”.

– Välillä saattoi näyttää siltä, että hän olisi yrittänyt tehdä kaiken itse. Hän haastoi kahta tai kolmeakin pelaajaa kerralla, käyttäen hyödyksi nopeuttaan, teräviä kosketuksiaan ja muuta, Lalas jatkoi.

– Jos katsot sen City-ottelun, jossa Chelsea murskattiin läpikotaisin, on Christian Pulisic mahdoton olla nostamatta joukkueen yhdeksi valopilkuksi. Hän haki palloa jatkuvasti ja haastoi vastustajia niin hyvin.

[readmore from=Chelsea]

– Siinä se ongelma juuri piileekin. Pulisic on pelaaja, joka loistaa siitä huolimatta, ettei hän pelaa parhaiden pelaajien kanssa, ja kohtaa ottelussa selkeästi paremman vastustajan.

Pulisic on pelannut yhteensä 48 ottelua Chelsean paidassa lähdettyään Dortmundista kesällä 2019. Yhdysvaltalaishyökkääjä on tehnyt tässä ajassa 13 maalia ja antanut 10 maalisyöttöä kaikki kilpailun mukaan lukien.

Lähde: Goal