Manchester Cityn manageri Pep Guardiola piti näkemästään, kun hyökkäävä keskikenttäpelaaja Cole Palmer debytoi tiistaina Mestarien liigassa.

Lapsesta asti Cityä edustanut Palmer, 19, oli ennen tiistaita esiintynyt manchesteriläisten edustusjoukkueessa vain kuudesti, mutta hän käytti näytönpaikkansa mainiolla tavalla 5-1-vierasvoitossa Club Bruggea vastaan. Nuorukainen tuli vaihdosta kentälle 65. minuutilla ja laukoi vain pari minuuttia myöhemmin komean osuman takanurkkaan rangaistusalueen tuntumasta.

Guardiolan mukaan Palmer on huippulupaava pelaaja, mutta häntä ei aiota hoputtaa Cityssä avauksen pelaajaksi.

– Ihmiset haluavat asioita välittömästi, mutta kaikki vaatii aikaa. Keittiössä on vietettävä aikaa, jos haluaa hyvän aterian, sanaili Guardiola Daily Mailin mukaan.

– Colella on erityinen lahja, jollaista on vaikea löytää. Hän laittaa valtaosan paikoista sisään. Hän harjoittelee meidän (edustusjoukkueen) kanssamme ja opettelee toimintaperiaatteitamme. Hän on tulevaisuuden pelaaja tälle seuralle.

– Meillä on myös Liam Delap, Sam Edozie, Luke Mbete, Romeo Lavio – viisi tai kuusi todella lahjakasta pelaajaa akatemiassamme. Jos he jatkavat nöyränä työntekoa, niin kuka tietää, heistä voi tulla tärkeitä Manchester Citylle.

Guardiola kertoi vielä kuvaavan esimerkin Palmerin viimeistelytaidosta ja motivaatiosta.

– Hän pelasi lauantaina kanssamme 3-4 minuuttia Burnleyä vastaan ja meni myöhemmin samana päivänä tekemään kolme maalia akatemian peliin.

– Jotkut pelaajat saattavat olla laiskoja. ”Olen nyt ykkösjoukkueen pelaaja, enkä halua pelata [akatemiassa]”. Hän meni sinne, teki kolme maalia ja näytti meille, mihin hän pystyy.

OptaJoe

@OptaJoe
3 - Cole Palmer has become only the third teenager to score in the UEFA Champions League for Manchester City after Phil Foden and Kelechi Iheanacho. Aged 19 years and 166 days, Palmer is the 10th youngest Englishman to score in the competition. Impact.