Kentän paras pelaaja maajoukkuedebyytissään, maalinteossa Kolumbiaa vastaan heti seuraavassa ottelussaan. Tässä kaikessa onnistui argentiinalainen Cristian Romero, 23, kesäkuun alussa. Päättyneellä Serie A -kaudella hänet valittiin koko liigan parhaaksi puolustajaksi.

Atalantaa edustava Romero on seurassaan edelleen virallisesti vasta lainalla Juventuksesta. Vuosi on kuitenkin sujunut niin vakuuttavasti, että 16 miljoonan euron lunastushintaa pidetään enää puhtaana muodollisuutena. Sopimusta olisi vielä vuosi jäljellä.

Atalanta ei sulje pois mahdollisuutta, että se myisi Romeron heti eteenpäin. Sillä ei ole pakottavaa tarvetta vaihtaa huippupuolustajaansa rahaksi, mutta se on valmis kuuntelemaan noin 50 miljoonan euron suuruisia tarjouksia, raportoi Calciomercato.

[readmore from=Liverpool]

Viime päivinä on ollut puhetta, että Manchester United olisi valinnut Romeron kohteekseen siirtomarkkinoilla, mutta mitään konkreettista ”Punaiset Paholaiset” eivät ole saaneet aikaiseksi. Heidät on vahvasti yhdistetty Romeroon jo pitkään.

Unitedin vitkastelun ansiosta Liverpool on yllättäen päässyt niin sanotusti paalupaikalle, ja se on avannut keskusteluyhteyden italialaisseuran kanssa. Liverpool on seurannut Romeron tilannetta jo muutamien kuukausien ajan siitäkin huolimatta, että sillä on toistaiseksi vahvuudessaan Ibrahima Konaté, 22, Rhys Williams, 20, sekä Nathaniel Phillips, 24, jotka ovat Romeron ikätovereita.

Romero oli kaudella 2020–21 selkeä avauksen mies Atalantan sijoittuessa toiseksi Serie A:ssa.