Manchester United kohtaa tänään, keskiviikkona, Mestarien liigassa RB Leipzigin. The Times tietää kertoa, että Man United on kiinnostunut Leipzigin 22-vuotiaasta huippulupaavasta keskuspuolustajasta Dayot Upamecanosta.

Upamecano on tällä hetkellä yksi hehkutetuimmista nuorista toppareista koko maailmassa. Miehen perässä on iso pino myös muita joukkueita. Timesin mukaan Man United suunnittelee tekevänsä tarjouksen ranskalaispuolustajasta ensi kesänä. Unitedin manageri Ole Gunnar Solskjærilta kysyttiin Upamecanosta ottelua edeltäneessä lehdistötilaisuudessa.

– Olen aina pyrkinyt kunnioittamaan sitä, etten kommentoi muiden seurojen pelaajia, jotka ovat yhdistetty siirtouhuhuissa tänne. Nyt kun hän pelaa meitä vastaan, niin sanotaan, että hän on erittäin hyvä pelaaja, ja näemme häntä nyt läheltä, Solskjær kierteli.

Upamecano teki kesällä Leipzigin kanssa kolmivuotisen jatkosopimuksen, jonka myötä hänen 50 miljoonan euron ulosostopykälä poistettiin. Timesin mukaan uuden sopimuksen ulosostohinnaksi asetettiin 42 miljoonaa euroa, ja se aktivoituu ensi kesänä. Ilmeisesti Upamecanon puolelta jatkosopimuksen ehtona oli nimenomaan pienentää ulosostopykälän hintaa.

The Sun: Upamecano oli jo Old Traffordilla

Mikäli Upamecanon hinnaksi muodostuu lopulta noin 42 miljoonaa euroa, voi kauppaa pitää edullisena. Juorulehti The Sun tietää kertoa, että Upamecano oli todella lähellä siirtymistä Unitediin jo vuonna 2015. Silloin summa olisi ollut vain noin 800 000 euroa.

Lopulta Upamecano päätyi Leipzigiin, joka oli valmis maksamaan ranskalaisen Valenciennesin pyytämän summan ja sen päälle vielä bonukset, joiden myötä siirtosumma nousi aina 2,2 miljoonaan euroon Transfermarktin mukaan.

Upamecano oli Sunin mukaan jo äitinsä ja agenttinsa kanssa Old Traffordilla neuvottelemassa siirrosta. Kaikki vaikutti olevan valmista, mutta United oli valmis maksamaan toppariraakileesta vain reilu 550 000 euroa.

– Dayot halusi siirtyä Unitediin, ja siirtosumma ei oikeasti ollut mitään. Aluksi hänelle levitettiin punainen matto ja häntä kohdeltiin erinomaisesti, mutta sitten seura ei ollut valmis maksamaan hänestä pyydettyä summaa ja hän häipyi, sisäpiirilähde kertoi Sun-lehdelle.

Upamecano tekee paluun Old Traffordille keskiviikkona, kun Manchester United isännöi Leipzigia Mestarien liigan toisella ottelukierroksella. Ottelu käynnistyy kello 22.