Tottenhamin keskikenttäpelaaja Dele Alli on julkaissut anteeksipyyntönsä lauantaina Snapchatiin lataamansa videon takia. 23-vuotias Alli vitsaili videolla koronaviruksella ja vaikutti pilkkaavan tuntematonta aasialaismiestä.

Tottenham on paraikaa lyhyellä talvitauollaan, ja Alli kuvasi videonsa lentokentän lähtöaulassa. Kasvoillaan hänellä on hengityssuojain. Video poistettiin sosiaalisesta mediasta ripeästi.

37 A-maaottelua pelannut Alli sanoo anteeksipyynnössään pettäneensä itsensä ja seuransa videollaan. Tottenham ei ole tapahtunutta kommentoinut.

– Haluan pyytää anteeksi videota, jonka postasin eilen Snapchatiin, Alli sanoo videolla, jonka hän julkaisi kiinalaisella somealustalla Weibolla.

– Se ei ollut hauskaa. Käsitin sen välittömästi ja poistin videon. Petin itseni ja seurani, enkä halua, että teillä on sellainen käsitys minusta.

[readmore from=Dele-Alli]

– Sillä asialla ei pitäisi vitsailla. Lähetän rakkauteni, ajatuksiani ja rukouksiani kaikille Kiinassa, Alli jatkoi.

Allin videon taustalla on kuultavissa ilmeisesti kiinan kieltä ennen kuin hän käänsi kameran kohti pahaa-aavistamatonta aasialaismiestä. Sen jälkeen kuva siirtyi käsidesipulloon. Alli totesi tähän: ”Viruksen täytyy olla vähän nopeampi saadakseen minut kiinni.”

Koronavirus sai alkunsa Kiinasta tammikuussa. Kansainvälisen terveysjärjestön WHO:n tuoreen raportin mukaan vahvistettuja sairastapauksia on nyt yhteensä 37 558, joista 307 Kiinan ulkopuolella, 24 eri maassa. Kiinassa virus on vaatinut 812 kuolonuhria ja Kiinan ulkopuolella yhden.

Lähde: Sky Sports