Mestaruussarjan Derby on julkaissut tiedotteen tiistai-illan tapahtumista, joissa osa seuran pelaajista törttöili humalassa. Joukkueen pelaajista kaksi, Tom Lawrence ja Mason Bennett, kärysivät rattijuopumuksesta.

Derby kertoo sivuillaan, että joukkueen kapteenina toiminut Richard Keogh loukkasi polvensa ”alkoholiin liittyvässä tapaturmassa” ja on vamman takia sivussa koko loppukauden. BBC:n mukaan Keogh loukkasi polvensa kolarissa, jonka Lawrence ja Bennett aiheuttivat. Lawrence tutkittiin sairaalassa varotoimenpiteenä, mutta Derbyshiren poliisin mukaan Lawrence ja Bennett eivät loukkaantuneet pahasti.

Derby piti tiistaina illallisen, jonka tarkoituksena oli kohottaa joukkueen yhteishenkeä. Osa pelaajista kuitenkin halusi jatkaa juhlintaa, ja ilta päättyi heidän kannaltaan onnettomasti. Derby sanoo tiedotteessa, että tuomitsee pelaajiensa toiminnan jyrkästi.

Seura on omien sanojensa mukaan aloittanut sisäisen tutkinnan. Samalla seura toteaa odottavansa pelaajiltaan, että nämä osallistuvat jatkossa yhteisöä koskeviin hyväntekeväisyysprojekteihin.

Lisäksi Derby mainitsee, että pelaajat tietävät saavansa seuralta jonkinlaisen rangaistuksen, mutta että seura aikoo myös tukea pelaajiaan, jotta nämä pääsevät takaisin täyteen kuntoon ja osaksi joukkuetta.

Kapteeni Keoghin loukkaannuttua päävalmentaja Phillip Cocu on nimennyt Tom Huddlestonen joukkueen kapteeniksi loppukauden ajaksi.

Päivitetty kello 19.23: BBC:n ja Derbyshiren poliisin tiedot lisätty.