Joulukuussa 24 vuotta täyttävä Diogo Jota on saanut paljon ansaittua suitsutusta osakseen, ja niin hän sai myös tiistaina, kun Liverpool läksytti Mestarien liigassa Atalantaa maalein 5-0. Portugalilaislaituri tuikki kaikkien kirkkaimpana estradilla tehtyään ottelussa hattutempun.

Jotalle hattutemppu europeleissä ei ollut mitenkään uusi tai erikoinen juttu. Hän on tehnyt Mestarien liigassa ja Eurooppa-liigassa (karsintavaihetta ei laskettu mukaan) yhteensä 11 maalia, ja näistä maaleista yhdeksän on syntynyt kolmessa hattutempussa.

Jota teki viime kaudella kaksi hattutemppua Wolverhamptonille Eurooppa-liigassa – Besiktasia ja Espanyolia vastaan – ja nyt siis Mestarien liigassa Atalantaa vastaan. Lisäksi hän onnistui maalinteossa viime viikolla Midtjyllandia vastaan. Ensimmäisen Mestarien liiga -maalinsa Jota viimeisteli jo joulukuussa 2016 ollessaan 20-vuotias. Tuolloin hän onnistui Porton pelaajana Leicesteriä vastaan.

OptaJoe

@OptaJoe
3 - Since the start of last season, Diogo Jota has scored three hat-tricks in the @ChampionsLeague and @EuropaLeague combined - the only player to have done so more than once. Stage. #UCL

Jota on osoittautunut Liverpoolille erinomaiseksi hankinnaksi, sillä hän on tehnyt kymmenessä ensimmäisessä pelissään seuran paidassa peräti seitsemän maalia. Peleistä puolet Jota on aloittanut vaihdossa. Vertailun vuoksi Liverpoolin monivuotinen luottopelaaja Roberto Firmino on tehnyt koko vuonna 2020 Liverpoolille vain viisi maalia, joista ainoastaan yhden tällä kaudella.

Squawka

@Squawka
Diogo Jota has now scored more goals (6) than Roberto Firmino (5) in 2020. 🙃

Squawka

@Squawka
Diogo Jota has now scored as many goals for Liverpool in 2020 as Roberto Firmino (5).

He’s coming for the starting spot. 👀

Liverpoolilla on erittäin iso peli edessään myös sunnuntaina, kun se kohtaa vieraissa Manchester Cityn. Jotan mahtava vire luo valmentaja Jürgen Kloppille positiivisen ongelman, sillä Roberto Firmino on muodostanut viime vuosina erinomaisen trion Mohamed Salah’n ja Sadio Manén kanssa. Klopp ei vielä paljastanutkaan, millaisella hyökkäysformaatiolla hän City-otteluun lähtee.

– En saa hyvistä peliesityksistä ikinä päänsärkyä, Klopp kertoi heti aluksi lehdistötilaisuudessa.

– Päätin panna Jotan tänään avaukseen. Se oli järkevää ottaen huomioon Diogon vireen sekä sen, millä tavalla Atalanta pelaa ja puolustaa. Diogon taidoista oli apua.

– Joskus maailma tuntuu kuitenkin olevan vinksallaan, kun heti, kun joku loistaa, puhumme välittömästi toisesta pelaajasta, joka tuntuu pelanneen jotain 500 peliä putkeen. Emme edes olisi mukana Mestarien liigassa, ellei Bobby Firmino pelaisi meillä.

Klopp pitää hyvin mahdollisena, että sunnuntaina on taas Firminon aika avata.

– Joudun nyt heti selittelemään, miksei Firmino ollut joukkueessa. Hän tulee olemaan joukkueessa. Monille ihmisille juuri Bobby Firminon tapa pelata tekee Liverpoolista erityisen.

– On tärkeää, että meillä on enemmän kuin 11 hyvää pelaajaa. Tänään Diogo hyödynsi virettään uskomattomalla tavalla ja pelasi superottelun.

– Se ei kuitenkaan kerro Bobbysta mitään eikä aiheuta minulle päänsärkyä. Olen erittäin tyytyväinen siihen, miten pojat pelasivat tänään, Klopp päätti.

Squawka

@Squawka
Salah: ⚽️🅰️
Mané: ⚽️🅰️
Jota: ⚽️⚽️⚽️

Should Jürgen Klopp keep the same front three against Man City? 👀

Squawka

@Squawka
Diogo Jota's game by numbers against Atalanta:

◉ Most total duels (11)
◉ Most shots (4)
◉ Most shots on target (4)
◉ Most goals (3)
◉ Most fouls won (2)

A first Liverpool hat-trick for DioGOAL Jota. 😍

Squawka

@Squawka
Only five players have scored a Champions League hat-trick for Liverpool in the #UCL era:

🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Michael Owen (2002)
🇮🇱 Yossi Benayoun (2007)
🇧🇷 Philippe Coutinho (2017)
🇸🇳 Sadio Mané (2018)
🇵🇹 Diogo Jota (2020)

DioGOAL has beaten Roberto Firmino *and* Mohamed Salah. 😉