Jürgen Klopp paljasti, miten hän päätti hankkia Diogo Jotan jo kolme vuotta sitten: ”Hän ei tietenkään tiennyt siitä mitään”

© Kuva: Getty Images

Jürgen Klopp päätti yrittää hankkia Diogo Jotan heti sen jälkeen, kun hän oli nähnyt portugalilaislaiturin ensimmäistä kertaa Wolverhamptonin ottelussa, paljastaa Liverpoolin manageri.

Jota, 23, siirtyi kesällä 2017 Wolverhamptoniin ja vakuutti heti istuvansa hyvin englantilaiseen jalkapalloon. Hän ei onnistunut samalla tavalla Atlético Madridissa, josta hän joutui palaamaan kotimaahansa FC Portoon.

Jota teki peräti 18 maalia hänen ensimmäisellä kaudellaan Wolverhamptonissa, jonka jälkeen verkot heiluivat vielä 26 kertaa seuraavan kahden sesongin aikana. Portugalilaiskomeetta siirtyi viime kesänä 45 miljoonalla eurolla Liverpooliin, jossa hän on tehnyt jo yhdeksän maalia 14 peliin.

Vaikka media epäili Jotan saapuneen Anfieldille vain Mohamed Salahin ja Sadio Manén tuuraajaksi, ei Klopp ole yllättynyt hänen kesähankintansa ratkaisevista otteista Liverpoolin paidassa. Saksalaismanagerin kiinnostus pelaajaa kohtaan heräsi nimittäin jo kolme vuotta sitten.

– Diogo. Pidin hänestä, rehellisesti puhuen, heti silloin kun näin hänet ensimmäistä kertaa Wolverhamptonissa. Niin se vain meni, Klopp kertoi Mestarien liigan virallisilla kotisivuilla.

– Hän ei tietenkään tiennyt siitä mitään, mutta minulle oli jo silloin hyvin selvää, että heti kun hän olisi vähänkin ulottuvilla, yrittäisin hankkia hänet.

– Hän on hyvin, hyvin kiinnostava pelaaja ja hänen uransa on tähän saakka ollut hyvin jännittävä. Se mistä hän tulee, mitä liikkeitä hän tekee, bam bam bam.

– Pidin hänen osoittamastaan kurinalaisuudesta, luovuudesta ja intohimosta. Sen lisäksi hän on taitotasoltaan jo melko hyvä, joten sain paljon hyviä merkkejä siirron kannattavuudesta ennen kuin me lopulta hankimme hänet.


PÄIVÄN VIHJE: SOUTHAMPTON – ARSENAL

Arsenalin ykköstykistö on kehässä – painuuko viikonlopun cup-nyhjäys unholaan?