Newcastlen uusi manageri Eddie Howe lupaa kannattajille ”rohkeaa” jalkapalloa, mutta hän myös varoittaa, että hänellä ei ole taikasauvaa, jolla joukkue nostetaan maagisesti putoamistaistelusta.

Saudi-Arabian julkisen investointirahaston (PIF) johtaman konsortion haltuun siirtynyt Newcastle palkkasi Howen, 43, joukkueen uudeksi manageriksi tällä viikolla.

Upporikkaat omistajat ja uusi valmentaja ovat nostaneet kannattajien odotukset korkealle, mutta Newcastle on kirjoitushetkellä Valioliigassa viimeistä edellisenä, viiden pisteen päässä putoamisviivasta.

Siirtohuhuissa Newcastleen on viety jo useampaakin tähtiluokan hankintaa, mutta Howen mukaan tammikuun siirtoikkuna ei ole tällä hetkellä päällimmäisenä hänen mielessään.

– Meidän on yritettävä puuttua siihen (sarjatilanteeseen) hyvin nopeasti. Tavoitteena on säilyttää sarjapaikka ja välttää putoaminen. Se on tällä hetkellä päätavoitteeni. Kaikki muu voi odottaa, sanoi Howe FourFourTwon mukaan.

– Olen täysin varma, että pystymme siihen, mutta en voi luvata sitä. Ei ole mitään taikasauvaa. Haluamamme pelitavan istuttaminen vaatii paljon kovaa työtä.

– Pelaajien suhtautuminen on tähän mennessä ollut erittäin vaikuttavaa, mutta meidän tehtävä johdonmukaisesti töitä päästäksemme haluamaamme pisteeseen.