Newcastle on nimittänyt Eddie Howen uudeksi managerikseen kesään 2024 ulottuvalla sopimuksella.

Englantilainen Howe, 43, valmensi viimeksi Bournemouthia, jonka hän jätti kauden 2019-20 jälkeen joukkueen pudottua Valioliigasta. Paria lyhyttä poikkeusta lukuun ottamatta Howe oli viettänyt ennen eroamistaan koko uransa Bournemouthissa niin pelaajana kuin valmentajana.

– Eddie on tehnyt meihin uskomattoman vaikutuksen tiukan rekrytointiprosessin aikana, Newcastlen osaomistaja Amanda Staveley sanoi.

– Hän on intohimoinen ja dynaaminen valmentaja, jolla on selkeät ideat tämän joukkueen ja seuran viemisestä eteenpäin. Hän sopii erinomaisesti siihen, mitä yritämme rakentaa tänne. Odotamme innolla yhteistyötä yhteisten tavoitteidemme eteen.

Newcastlen edellinen manageri Steve Bruce jätti seuran 20. lokakuuta, eli pian sen jälkeen, kun seura siirtyi 305 miljoonan punnan kaupassa Saudi-Arabian julkisen investointirahaston (PIF) johtaman konsortion haltuun. Howen nimitykseen saakka Newcastle pelasi väliaikaisvalmentaja Graeme Jonesin komennossa.

Howella on iso urakka edessään, sillä Newcastle on Valioiigassa viimeistä edellisenä yhdentoista kierroksen jälkeen. Putoamisviivaan joukkueella on viisi pistettä matkaa.

Newcastle United FC

@NUFC
🤝 𝗛𝗢𝗪𝗘-𝗔𝗬 𝗧𝗛𝗘 𝗟𝗔𝗗𝗦 🤝

We are delighted to confirm the appointment of Eddie Howe as the club’s new head coach.

Welcome to Newcastle United, Eddie! ⚫️⚪️

Mikäli upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.