Lähteet: Chelsea ja Atlético Madrid taistelevat Edinson Cavanista – uruguaylaistähti on jättänyt PSG:lle siirtopyynnön

© Kuva: Getty Images

Chelsea ja Atlético Madrid taistelevat uruguaylaishyökkääjä Edinson Cavanista, joka on ilmoittanut edustamalleen Paris Saint-Germainille, että haluaa jättää seuran, kertoo Telegraph.

PSG:n urheilutoimenjohtaja Leonardo vahvisti viime viikonloppuna, että Cavani, 32, on pyytänyt lupaa lähteä. Pariisilaisten seurapomo vahvisti myös, että Atléti on tehnyt uruguaylaiskärjestä yhden tarjouksen, joka ei kuitenkaan tyydyttänyt PSG:tä. Cavanin ja PSG:n välinen sopimus päättyy tämän kauden jälkeen.

Lehtitietojen mukaan Atlético Madrid tavoitteli Cavania jo viime kesänä, ja espanjalaiset olivat tälläkin kertaa ensimmäisenä hänen perässään, mutta Chelsea on nyt liittynyt kilpailuun mukaan.

Cavanin edustajana toimii hänen veljensä Walter Guglielmone, joka kommentoi neuvotteluja Atlétin kanssa Calciomercaton haastattelussa.

– Cavani voi pelata huipputasolla vielä monen vuoden ajan. Kesällä hänet voi saada ilmaiseksi, mutta Atlético haluaa hänet tosissaan jo tammikuussa ja tekee kaikkensa saadakseen Edinsonin jo kesken kauden.

Chelsean päävalmentaja Frank Lampard kehui Cavania, kun häneltä kysyttiin uruguaylaishyökkääjästä maanantaina.

– Hän on mahtava pelaaja. Pelasin häntä vastaan ja rakastin aina hänen mentaliteettia ja asennetta. Ja tietysti hänen maalitilastonsa puhuvat puolestaan. En ole täysin varma, mikä tilanne on, mutta saamme nähdä. Hän on kokenut pelaaja, mutta niin on moni muukin.

– Kokemuksen hankkiminen joukkueeseen on idea, jota en todellakaan sivuuta. Välillä nuoret pelaajat tarvitsemat hieman apua.

Edinson Cavani on Uruguayn miesten A-maajoukkueen historian toiseksi paras maalintekijä. Kuva: Getty Images

Sekä Telegraph että London Evening Standard kertovat, että iso haaste Cavanin pestaamisessa on hänen suuri palkkansa, jonka uskotaan olevan ylitsepääsemätön este esimerkiksi Tottenhamille, joka on myös ollut yhdistettynä häneen.

Cavani tienaa tällä hetkellä, verojen jälkeen, vajaat kymmenen miljoonaa euroa kaudessa, ja hän haluaa Evening Standardin tietojen mukaan vähintään 18 kuukauden sopimuksen. PSG:lle maksettavan siirtokorvauksen lisäksi Cavanin uudelle seuralle tulee siis myös maksettavaksi hurja palkka sekä todennäköisesti mittava allekirjoitusbonus. Kaiken tämän lisäksi on otettava huomioon, että Cavani täyttää ensi kuussa 33 vuotta.

Chelsean kohdalla taloudellista takaiskua pehmittäisi se, että lontoolaiset ovat lehtitietojen mukaan myymässä Olivier Giroudia Internazionaleen, jonne myös alkukauden Fenerbahçessa lainalla pelannut Victor Moses on viimeisimpien tietojen mukaan matkalla.

Cavani on edustanut PSG:tä kesästä 2013 lähtien ja hän on pariisilaisseuran kaikkien aikojen paras maalintekijä 198 osumallaan. Tällä kaudella hän on kuitenkin kärsinyt loukkaantumisista ja menettänyt paikkansa avauksessa Mauro Icardille, joka siirtyi PSG:hen viime kesänä Internazionalesta.

Aiemmin urallaan Cavani on edustanut Napolia, Palermoa ja Danubiota. Uruguayn A-maajoukkueessa hän on pelannut 116 ottelua ja tehnyt 50 maalia.

Kertoimet ottelulleBournemouth - Chelsea29.02.2020