Tottenham ja Chelsea ratkaisivat Englannin liigacupin finaalipaikan kohtalon keskiviikkona. Avausosa Stamford Bridgellä päättyi Chelsean 2-0-voittoon, joten kotijoukkue joutui erittäin vaikeasta tilanteesta kotiotteluunsa.

Alku olikin vauhdikas ja peli aaltoili kumpaankin päähän kenttää. Lopulta Chelsea iski ja jyrkensi kotijoukkueen vuorenseinämää entisestään.

Yllättäen Hugo Llorisin penkille jättänyt italialaisvahti Pierluigi Gollini huitoi Chelsean kulmapotkussa tyhjää ja hedelmät korjasi saksalaistoppari Antonio Rüdiger.

Tämän jälkeen ote siirtyi liki täysin vieraille ja Chelsea haki aktiivisesti lisäosumia

Antonio Rüdiger tuulettaa maaliaan. Getty Images.

Spurs luuli ottavansa askeleen lähemmäksi tasoitusta avausnelivitosen lopulla. Pierre Højbjerg meni nurin aivan Chelsean boxin rajoilla. Liukutaklauksesta vastasi Rüdiger.

Erotuomari Andre Marriner osoitti palloa pilkulle. Hidastuskuva osoitti, että tanskalaispelaaja saattoi jopa ”kampittaa” itsensä, mutta Rüdigerin mahdollinen rikekin tapahtui alueen ulkopuolella.

VAR korjasi tuomion lopulta vapaapotkuksi, josta ei tulosta syntynyt.

Toiselle jaksolle Tottenham tuli sisuuntuneena ja alkoi viemään peliä Chelsean puolustuskolmannekselle.

Marriner osoittikin puoliajan alkuhetkillä palloa jälleen pilkulle. Tällä kertaa Lucas Moura pääsi irti ja maalivahti Kepa tuli vastaan. Espanjalaisvahti tuli selvästi palloon ja Moura ei ehtinyt kurottaa jalkaansa pelivälineeseen ennen tätä.

Nyt Marriner kävi itse tarkastamassa tilanteen nauhalta ja huomasi nopeasti tehneensä virhearvion.

Lopullisesti Tottenhamin taistelutahto mureni 64. minuutilla. Harry Kane iski pelin tasoihin ja kavensi yhteismaalit lukemiin 1-3. Tällä kertaa kuitenkin Kepa oli noussut tilanteessa niin ylös, että Kanen alapuolelle jäi vain yksi Chelsean pelaaja.

VAR-tuomio oli armoton, paitsio ja peli oli tässä kohtaa varsin lopullisesti selvä.

Loput kamppailusta oli lähinnä pelailua, kunnes 87. minuutilla kamppailu keskeytyi. Päädyssä Chelsean maalin takana sattui jälleen uusi sairaustapaus.

Jos alla oleva twiitti ei näy, klikkaa tästä.

Tottenham Hotspur

@SpursOfficial
Play has been paused due to a medical emergency in the crowd.

⚪️ 0-1 🔵 (87’)

Lääkintähenkilöstö riensi sankoin joukoin apua tarvitsevan luokse. Marriner keskeytti ottelun ja noin kymmenen minuutin odottelun jälkeen ottelu pääsi jatkumaan.

Lääkintähenkilöstö on päädyssä apua tarvinneen henkilön luona. Getty Images.

Kamppailua jatkettiin kahdeksan lisäaikaminuutin verran. Tottenham yritti vielä lohdutusosuman saada, mutta Kepa torjui upeasti Ryan Sessegnonin yrityksen aivan viime hetkillä.

Chelsea selvästi finaaliin yhteismaalein 3-0.