Englannin futismediassa on kohistu ihan urakalla Gareth Southgaten tuoreesta pelaajavalinnasta.

James Ward-Prowse joutui jättämään Englannin marraskuun maaottelut väliin reisivamman vuoksi. Tilalle ei nimetty Aston Villan Ross Barkleya eikä Leicesterin James Maddisonia, eikä Leicesterin Harvey Barnesia, vaan… Borussia Dortmundin Jude Bellingham.

The Telegraphin toimittaja Matt Law ei pitänyt ratkaisua hyvänä:

– Jude Bellingham on selkeästi superlahjakkuus. Mutta hän on 17-vuotias ja hän on pelannut tasan yhden täyden 90-minuuttisen Dortmundin paidassa. Hänen nostaminen Englannin A-maajoukkueeseen ohi Maddisonin ja Barkleyn on täyttä roskaa, Law twiittasi.

Artikkeli jatkuu twiitin jälkeen.

Matt Law

@Matt_Law_DT
Jude Bellingham is clearly super talented and he's a great story. But he's 17 and he's completed one 90 mins for Dortmund. Calling him up to the England senior squad over players like Maddison and Barkley is an utter nonsense.

Law on oikeassa. On hämmentävää, miksi Bellingham piti kutsua A-maajoukkueeseen jo nyt. Olihan hänet valittu marraskuun maajoukkuetauolle jo U21-ryhmään.

Valintaa on puolusteltu sillä, että koska Bellingham oli jo valittu U21-joukkueeseen, hän oli jo Englannin maajoukkuetoiminnan harjoituskeskuksessa, joten hänet oli helppo nostaa vain pykäläää ylemmäs.

Peruste sekin, mutta melko ontuva. Nykyaikana – vaikka toki elämme koronan varjossa – ei kestä kovin kauan matkustaa keskellä Englantia sijaitsevaan Burtoniin.

Entä sitten tärkeämpi peruste: eli onko Bellingham ansainnut kutsun esityksillään?

17-vuotiaasta Bellinghamista kyllä tuli Dortmundin historian nuorin maalintekijä, ja hän on yllättänyt monet kypsyydellään. Yhtä vaille kauden jokaisessa pelissä on tullut minuutteja. Kaiken kaikkiaan Bellingham on pelannut 11 ottelussa 459 minuuttia, mikä vastaa noin viittä täyttä ottelua.

Samaan aikaan Maddisonin tähti on ollut laskusuunnassa viime kauden lopun loukkaantumisen vuoksi. 23-vuotias pelimies on saanut tällä kaudella 11 ottelussa vastuuta 571 minuuttia. Olennaista on se, että Valioliigassa Maddison on ollut vain kahdesti avauksessa.

Maddisonin edelle Leicesterin nokkimisjärjestyksessä on nostettu Youri Tielemans, Harvey Barnes ja Dennis Praet. Jatketaan Barnesista.

22-vuotias englantilainen on pelannut vahvan alkukauden. On haastanut aktiivisesti, on luonut maalipaikkoja, on laukonut paljon. Tehojakin on syntynyt kolmen maalin ja yhden maalisyötön verran.

Tai entä Ross Barkley? 26-vuotias keskikenttämies on noussut uuteen kukoistukseen, kun lähti täksi kaudeksi lainalle Aston Villaan. Paljon on tietysti puhuttu Jack Grealishista ja Ollie Watkinsista, mutta yhtä lailla Barkley on ollut alkukauden suuria onnistujia. Barkley on itse asiassa luonut enemmän maalipaikkoja ottelua kohden kuin Grealish, peräti 3,0.

[readmore from=Englanti]

Kilpaurheilussa nallekarkit eivät aina mene tasan, mutta olisi voinut kuvitella, että Ward-Prowsen jäätyä syrjään Barkley olisi noussut A-maajoukkueeseen.

On melko kylmäävä viesti Barkleylle, Barnesille ja Maddisonille, että tällaisessa tilanteessa Southgate arvottaa heidän edelleen 17-vuotiaan Bellinghamin. Mitä vielä pitäisi tehdä, että mahtuisi A-maajoukkueeseen?

On hyvin mahdollista, että tämä nyt nähty päätös myös ratkaisi sen, että mainittua kolmikkoa ei Englannin EM-joukkueessa nähdä. Jos ei mahdu marraskuun maaotteluissa 29 pelaajan rinkiin, miten voisi mahtua 23 pelaajan EM-joukkueeseen?